Srdjan Vrancic / CROPIX
U NEMISLOSTI IZBORNIKA

Hrvoje Milić iznenađen: 'Niko Kovač me totalno zaboravio, a igram odlično u Rusiji!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. studeni 2013. 11:33

Hrvoje Milić u zadnjih mjesec i po dana briljira na lijevom boku u ekipi ruskog prvoligaša Rostova na Donu, ali ni to mu nije bilo dovoljno da se nađe barem na širem popisu novog izbornika Nike Kovača za kvalifikacijske utakmice s Islandom.

- Jako sam se iznenadio što me novi izbornik Kovač totalno zaboravio s obzirom da su moje igre u ekipi Rostova i više nego dobre. Nije više Rusija preko svijeta, dovoljno je pogledati na sajtovima kao što su Goalsarena, Footytube ili Championat.ru da bi se vidjelo kako netko igra, ako to nekog zanima. A nije preko svijeta ni doći na neku utakmicu u Rusiju i uživo me vidjeti. Ne znam, ali vjerujte u svemu ovome bez obzira što mi je teško, ne vidim nikakvu zlu namjeru izbornika Kovača jer sam čuo da je on osoba na koju lobiji baš i ne mogu utjecati. To mi daje nadu da ću i ja uskoro ući u njegovo fokus zanimanja i da mi Svjetsko prvenstvo u Brazilu neće izmaći. Neodlazak u Brazil bi bi tragedija za mene koji sam napunio 24 godine i koji se nalazim što bi Ćiro Blažević rekao u formativnim igračkim godinama.

- Dao sam gol Dinamu iz Moskve za 1:1 i spasio gol na toj utakmici, namjestio sam gol našem ponajboljem igraču Artyomu Dzyubi protiv Urala za neriješen ishod ,na utakmici protiv Anzhija sam izludio njihove perjanice Brazilca Williana i Nizozemca Boussoufu,prvo poluvrijeme jednog,drugo - drugog. Na zadnjoj utakmici protiv Rubina sam bio poprilično solidan. Uostalom,sve ovo što govorim,lako je provjeriti - govori Milić kojeg je zabolio i podatak da ga nijedan novinar nije spomenuo kad ga je Kovač sada izostavio.

- Svi su nabrajali koga Kovač nije zvao, a nitko od novinara da nabroji kako Kovač nije zvao i mene. Po toj teoriji ispada da sam ja u reprezentaciju došao slučajno ili milošću Igora Štimca i da sam sada već bivši kad njega nema. Ja sam bio u reprezentaciju dok sam igrao u Istri,a sad kad igram u Rusiji nigdje me nema. Do prije par mjeseci se pisalo o meni kao o novom nasljedniku Jarnija s porukom da je problem na lijevom boku riješen za iduće desetljeće,a sada nitko ni da konstatira kako me nema na Kovačevom horizontu .Čudne su to stvari koje ja ne razumijem, ali moje je da igram još bolje - govori ovaj momak koji smatra da mu se jedan trenutak iskrenosti obio o glavu.

- Radi se o jednom razgovoru za novine u kojem sam prozvao trenera Istre Igora Pamića. Taj razgovor sam dao nakon što je Istra mjesec dana odugovlačila sa papirima te se nisam mogao registrirati za Rostov iako je Rostov sve obveze prema Istri ispunio. Intervju sam dao o radi svih nogometaša NK Istre koji zbog svoje vlastite egzistencije ne smiju progovoriti o robovlasničkim odnosima koje je tamo uspostavio trener Igor Pamić .Od tada su mi neki meni dragi prijatelji okrenuli leđa ,a neki i ne razgovaraju sa mnom. Ne želim ja ispasti nezahvalnik,Pamić je i meni dao ruku spasa nakon što sam otišao iz švedskog prvoligaša Djurgardensa i jedno vrijeme bio bez kluba,veliki je on trener ali uistinu igrače doživljava i tretira kao robove.

Još kad se Milićevoj niski “korpica” doda i ona koju je uputio neprikosnovenom gazdi hrvatskog nogometa Zdravku Mamiću,onda ne čudi što je sada na čekanju u reprezentaciji.

-Ne bih ja tako,Štimac i Mamić su bili jako dobri pa me je Štimac ipak zvao u reprezentaciju. Znači Mamić u mom slučaju nije imao nikakv utjecaj na pozivanje i nepozivanje. .A ja mislim da se gospodin Zdravko danas na mene i ne ljuti:on je tada nudio 120 tisuća godišnje za životni ugovor kako ga je on nazvao između mene i Dinama. Ja sam mislio da mogu dobiti puno više. I dobio sam to ovdje ovdje u Rostovu,dakle nema razloga da se spominje što je bilo,kad to što je bilo više i nije bitno - analizira Milić.

Kad se malo bolje pogleda ni Štimac Milića nije koristio na kvalifikacijskimm, nego na prijateljskim utakmicama reprezentacije. .Uvijek je po nogometnim teoretičarima sporna ta Milićeva faza obrane.

-To nije točno, problem u fazi obrane ne postoji! Zar prvu svoju utakmicu protiv Portugala nisam izvrsno odigrao i u fazi obrane i u napadu? Onda su slijedila dvije prijateljske utakmice protiv Južne Koreje i Lihtenštajna gdje sam odigrao po jedno poluvrijeme, dok sam na dvije kvalifikacijske utakmice protiv Srbije u Beogradu i Škotske u Zagrebu bio na klupi. Mislim,ako ćemo iskreno da jedino nisam bio pravi protiv Lihteštajna. Naime prije te utakmice sam pet dana zaredom boravio u avionu i preletio oko devet tisuća kilometara. Najprije sam letio iz Rostova za Moskvu pa preko Istanbula za Hrvatsku gdje sam dva dana rješavao vizu i još neke papire. .Nakon toga sam sve to preletio u obrnutom smjeru i otputovau iz Rostova opet preko Moskve za Dagestan gje smo u Makhachkali igrali utakmicu.Nakon toga opet povratak za Moskuv,nespavanje cijelu noć i za vrijeme put ai onda dolazak na Lihtenštajn.točnije put u Vaduz. Bio sam umoran, iscijeđen kao krpa. Ali koga to briga kad izvedba nije bila vrhunska! I od tada je moja reprezentativna priča i kod izbornika i u javnosti malo splasla. Ali ne bojte se ja ću je budite uvjereni ponovno rasplamsati! - kaže ovaj momak čija je obitelj rodom iz Zagvozda.

-Zaseok Milići vam je dva minuta od izlaza iz Zagvozda, zato svako pojavljivanje u Slobodnoj Dalmaciji bez obzira što sada moji žive u Osijeku znači mi jako puno - iskreno će ovaj momak koji se trenutno nalazi na sporednom reprezentativnom kolosijeku i čini sve da se vrati na glavni.

Linker
18. rujan 2024 17:01