REUTERS
IGRAČ IZ SJENE

HRVATSKOJ SE SPREMA IZNENAĐENJE, MESSI DOBIO POJAČANJE: 'Da, u njemu vidim novog partnera! On je vrlo brz, drugačiji i jako se dobro slažemo'

ARGENTINA Gauči su se protiv Haitija napunili samopouzdanjem, a pripremna utakmica ponudila je i zanimljivu priču
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. lipanj 2018. 01:06

Zlobnici će reći: Argentina ne može ni Haiti pobijediti bez Messija. Najbolji igrač svijeta morao je dati hat-trick da bi to bila jedna uvjerljiva pobjeda (4:0). No, Argentinci to ne gledaju tako, oni su se protiv Haitija napunili samopouzdanjem. Bombonera je bila pozitivna, atmosfera pobjednička, svi su nakon utakmice bili prezadovoljni.

Vidljiv napredak

- Može netko pričati o jačini suparnika, ali važno ja dominirati i biti efikasan protiv koga god igrali. Bitno je igrati svojim načinom igre, gledati sebe, bez obzira tko je na drugoj strani - tvrdi izbornik Jorge Sampaoli, koji je u konačnici sretan s većinom toga što je vidio protiv Haitija.

- Vidio sam napredak u igri, iskoristili smo priliku za pripremu za Svjetsko prvenstvo, to je ono što je bitno - da svaku priliku za poboljšanje i iskoristimo. Jer, nećemo ih imati mnogo. Također, drago mi je da se nitko nije ozlijedio, da idemo zdravi u Rusiju.

Doista, štogod je istaknuo Sampaoli, sve je ispalo super. Zabio je i Sergio Agüero, naravno, na Messijevo dodavanje, Caballero nije primio pogodak... Igrala je vrlo “ozbiljna” momčad, u sredini su bili Mascherano i Lo Celso, na krilima Lanzini i Di Maria, Otamendi i Fazio stoperi... A u napadu je uz Lea Messija krenuo Gonzalo Higuain. Izašao je kod 2:0, zamijenio ga je Agüero, dok je umjesto Di Marie ušao Cristian Pavon.

I, postao glavna priča večeri. Dakako, uz Messija koji je izvan svake kategorije. Pavon je za treći pogodak velikog Lea ispremiješao obranu Haitija i asistirao Messiju, koji nije mogao promašiti. I time je, očito, kupio naklonost glavnog igrača reprezentacije.

Znate da je bilo priča da Messi ne može s Dybalom, da ne može s Higuainom, Icardi je ionako izvan kandidature. E pa, s Pavonom Messi može. I, što je još važnije, želi.

- Našao sam u Pavonu novog partnera. On je vrlo dobar igrač, vrlo brz, čini razliku, drugačiji je i jako se dobro slažemo - rekao je Messi nakon utakmice.

Ta njegova suradnja s Messijem, kao da je baš to nedostajalo navijačima i tamošnjoj javnosti za optimizam uoči SP-a, kao da je za potpunu nedostajala tek ta jedna “kockica” u mozaiku. Jer, iako je, opet ponavljamo, s druge strane bio nedorasli Haiti, argentinski su se mediji raspisali o neviđenoj kemiji između Pavona i Messija, a o tome je progovorio i sam izbornik Sampaoli.

- Pavon ima posebne karakteristike za komunikaciju s Messijem, ide jako dobro u prostor i nudi se čitavo vrijeme. Nadamo se da će suradnja između njih dvojice i u budućnosti biti plodna i uspješna - rekao je Sampaoli, naznačivši time da Pavona uistinu vidi u ozbiljnoj ulozi i u Rusiji.

A tko je, zapravo, Cristian Pavon?

Igrač je Boca Juniorsa, ima 22 godine i ovo mu je bio peti nastup za reprezentaciju. U njemu Argentinci vide novu zvijezdu svjetskog nogometa, igrača koji bi mogao najugodnije iznenađenje SP-a. Nije slučajno to je što protiv Haitija odigrao odličnu partiju, što ga je Messi odmah prigrlio. Naime, radi se najboljem asistentu argentinske lige, momku koji je 14 puta dodao za gol, a gledajući i međunarodne nastupe, upisao je čak 21 asistenciju. Zabio je sedam puta, pa su marljivi statističari zaključili da je od 58 Bocinih golova direktno sudjelovao u njih 28. Neki ga u Argentini zovu “modernom desetkom”, jer onih starih “desetki”, više nema. On je kreator, paker, vrlo kreativan tip, ali istovremeno i brz, spreman na trku, ima promjenu brzine... Opisujući ga, Argentinci su upotrijebili riječ “kaos”. Da, on je igrač koji radi kaos u 15-20 metara od protivničkog gola.

Da priča nije bez vraga, da Pavon uistinu može biti otkriće SP-a, pokazuje i potez koji želi povući njegova Boca. Možda i malo prekasno. Jer, kad su u klubu vidjeli da je Pavon u ozbiljnim kombinacijama za prvih 11 na SP-u, kad su vidjeli kakva se gungula stvara oko njega, najavili su da će mu povećati izlaznu klauzulu. Ona sad iznosi 33 milijuna eura, međutim, Boca želi da Pavon već prije SP-a potpiše promjenu, da ta klauzula iznosi 50 milijuna eura.

Interes PSG-a

- Naš je prioritet zadržati Pavona, ili barem povećati klauzulu koju europski klubovi moraju platiti ako ga žele - poručili su iz Boce Juniors, uključivši se u tu Pavonmaniju. No, pitanje je hoće li Boca uspjeti, navodno Pavonovi agenti nisu baš oduševljeni tom idejom. Ali poručuju: “Pavon neće iznevjeriti Bocu, on neće otići na stražnji izlaz.” Navodno je PSG, ljubitelj Argentinaca, već pustio pipke, pitanje je hoće li Boca moći odoljeti ljetnom naletu. Puno, dakako, ovisi o tome koliko će i kako Pavon igrati na SP-u, no, sudeći po uvertiri, pred njim su ozbiljne uloge u argentinskoj reprezentaciji. Uz bok Messiju, čiji je “palac gore” veliki kompliment i vjetar u leđa.

Argentinci će na Mundijalu eksperimentirati s napadačkom formacijom

Argentina bi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji mogla isprobati jednu novu formaciju.

Jorge Sampaoli, izbornik protivnika Vatrenih iz skupine, mogao bi izgleda malo eksperimentirati u napadačkoj formaciji koja bi prema njegovim najavama s loptom u nogama trebala biti 2-3-3-2.

Što se tiče one obrambene, Argentinci bi se tu trebali osloniti na već provjerenih 4-4-2.

Linker
06. listopad 2024 09:30