VATRENI NAPADAČ

Hrvatski spasitelj Eduardo Da Silva: 'U Beogradu ćemo biti barem 70 posto bolji'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 16. kolovoz 2013. 10:24

Direktore, hoćete li mi upisati i onaj nepriznati pogodak, obratio se dobrom duhu svih naših reprezentacija Zorislavu Srebriću Eduardo da Silva, kojem je hat-trick nedostajao da svoj 56. nastup za Hrvatsku okruni 30. pogotkom.

Izbornik je nedavno javno prozvao Eduarda i dobio odgovor i u novinama i na terenu. Jedno su stoperi Lihtenštajna, drugo Srbije, no Duduova snalažljivost u kaznenom prostoru od napadača u kadru nema premca, tako to vidi Štimac, njegove oči i uši Bokšić također.

- Naravno da sam zadovoljna što sam zabio dva gola, ali meni je najvažnije što smo pobijedili - skromno je, u svom stilu, rekao Eduardo. I nastavio:

- Nije bilo lako jer svi su očekivali ‘petardu’. Mi igrači nismo ih podcijenili, znali smo da će biti teško. Ovaj nam trijumf donosi samopouzdanje, što je vrlo važno pred nastavak kvalifikacija za Brazil. Kad se radi analiza, ne smije se zaboraviti da je pola igrača još na pripremama ili je tek ušlo u sezonu.

Moćna smo momčad

Kao što je naglasio u prošlotjednom intervjuu, kad mu se da minutaža, Dudú zabija:

- Dobro, nećemo sad to... Najvažnije je da sam zdrav, a u zadnjih mjesec dana sam se dobro pripremio. Kao što sam nedavno rekao; meni treba samo više povjerenja i igre. Na taj način jača mi sigurnost i sve što s tim dolazi. Nastavit ću raditi kvalitetno u klubu, te nastojati iskoristiti prilike koje dobijem.

Eduardo je svjestan da Hrvatsku na Marakani očekuje, rječnikom montipajtonovaca, “something completely different”.

- Svakako. Jedno je igrati prijateljski dvoboj, a drugo kvalifikacije. Bit ćemo 70 posto bolji i spremniji pa očekujem našu veliku predstavu u Beogradu.

Sudbina možda hoće da Dudú svoj jubilarni 30. gol za Hrvatsku zabije baš protiv Srbije, kojoj je na istom stadionu zabio za mladu vrstu 2005., doduše u 1-3 porazu, što i nije neki predznak.

- Ha, zato to i neću tako reći. Neka samo Hrvatska i tamo nastavi s pobjedama, nije glavna stvar tko će zabiti. Vidjeli ste da smo imali 15 promašenih šansi. Naša reprezentacija je moćna, imamo mnogo igrača koji mogu odlučiti.

I Eduardo je svjestan problema u igri prema natrag, nismo mu sugerirali bi li bilo bolje s najboljim mu frendom Vukojevićem:

- Jasno da ćemo to analizirati, ali doista stoji da danas svi igraju nogomet. U svaku utakmicu trebamo ući kao da je posljednja ako želimo dobar rezultat.

Najbolji nakon Šukera

Eduardo igra kao dodatni vezist, jer se i kod Bilića i kod Štimca vraća u vezu i sudjeluje u kreiranju napada:

- To je tražilo od mene, da se povremeno povučem i onda radim višak igrača, mislim da smo to napravio kako je trebalo. Odgovara mi takva uloga - poručio je 30-godišnji Eduardo, naš najbolji strijelac nakon Davora Šukera. Možda je 45 pogodaka današnjeg predsjednika Saveza ipak u opasnosti...

Linker
22. rujan 2024 03:31