KICKER

Hrvatski nogometaš Milan Badelj uvršten je u najbolju momčad 14. kola

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2012. 22:46

Hrvatski nogometaš Milan Badelj uvršten je u najbolju momčad 14. kola Bundeslige, prema izboru uglednog njemačkog magazina Kickera...

Bivši veznjak Dinama odigrao je odlično u domaćoj pobjedi svoga HSV-a protiv Schalkea 3-1. Najprije je u 52. minuti sjajnom dubinskom loptom proigrao Maximiliana Beistera za vodstvo 1-0, da bi u 90. minuti s bijele točke postigao svoj prvi pogodak u Bundesligi i postavio konačnih 3-1.

Zanimljivo, nakon prošlog je kola Kicker pisao kako je Badelj već tjednima u silaznoj putanji, ali samo nekoliko dana kasnije je uzletio sve do momčadi kola. Dobio je sjajnu ocjenu 2 (najbolja je 1), a bolji je do njega u dresu HSV-a bio samo vratar R ene Adler (1.5).

Od hrvatskih nogometaša, za nastup u 14. kolu su ocjene dobili još samo Ivica Olić i Ivan Paurević. Olić je za igru u porazu svoga Wolfsburga od Borussije Mönchengladbach ocijenjen s 3.5, dok Srđan Lakić koji je ušao u nastavku nije vrednovan.

Fortuna Düsseldorf je u gostima kod aktualnog prvaka Borussije Dortmund izborila veliki remi (1-1), a u sastavu gostiju je debitirao mladi hrvatski reprezentativac Ivan Paurević. Ocijenjen je solidnom trojkom, a vjerojatno bi ocjena bila i bolja da u 87. minuti nije dobio drugi žuti karton.

Od bosansko-hercegovačkih nogometaša, Vedad Ibišević (Stuttgart) je dobio ocjenu 2.5 i također je uvršten u momčad kola, dok je Sejad Salihović (Hoffenheim) ocijenjen lošom peticom.

Linker
22. rujan 2024 16:19