Alen Halilović

 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
VATRENI VIKEND

‘Hrvatski Messi‘ nastavlja sa sjajnim igrama, nekadašnji Vatreni pokazao da godine ništa ne znače

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u elitnim europskim ligama
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 14:48

Proteklog vikenda odigrale su se zanimljive utakmice diljem Europe. Mi vam, kao i svakog ponedjeljka, donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset najboljih europskih liga prema UEFA-inom rankingu.

Prema Sofascoreu, Alen Halilović se iskazao kao naš najbolji igrač s visokom ocjenom 8. U posljednje dvije utakmice igrao je odlično, a u zadnjoj je postigao pogodak u pobjedi Fortune Sittard protiv Almere Cityja 3:0. Igrač kojeg su zvali ‘hrvatski Messi‘ nikada nije opravdao ta očekivanja, ali u posljednje dvije sezone u Nizozemskoj igra dosta dobro.

Milan Badelj bio je izvrstan u dresu Genoe i najkvalitetnije ocijenjen sa 7,7. Genoa je u utakmici s Interom remizirala (2:2). Badelj je dokazao da su godine samo broj i da iako je među starijim igračima u ekipi još uvijek ima dosta toga za reći u nogometu. Demonstrirao je da je ponekad bolje imati iskustvo nego mladost na svojoj strani.

Istu ocjenu kao Badelj, dobio je i Halilovićev suigrač Josip Mitrović koji je odigrao odličnu utakmicu do 76.minute kada je izašao. Osječaninu koji je iz Gorice odlučio otići u nizozemsku ligu, ovo je tek druga utakmica za Fortunu, a već bilježi sjajne nastupe.

Manchester City upisao je pobjedu protiv Chelsea 2:0. Građane je do pobjede predvodio Joško Gvardiol, koji je odigrao cijelu utakmicu za City i dobio ocjenu 7,6 što je druga najbolja ocjena u momčadi. Malo manju ocjenu od Gvardiola imao je Mateo Kovačić 7,5, koji je također odigrao cijeli susret protiv Plavih te je postigao spektakularan pogodak u 84. minuti za potvrdu pobjede Cityja.

Renato Pantalon, igrač Ria Avea, koji nije toliko poznat među hrvatskim navijačima, bio je među boljim igračima u pobjedi portugalske momčadi protiv Farensea s minimalnih 1:0. Dobio je ocjenu 7,3.

Osasuna je remizirala protiv Leganesa (1:1). Četvrti najbolji ocijenjen igrač momčadi sa 7,2 bio je Ante Budimir koji je za ‘male crvene‘ igrao cijelu utakmicu i opravdao status kojeg ima u klubu.

Nova sezona talijanske lige počela je prvim susretom u nedjelju između Bologne i Udinesea. Martin Erlić pokazao se kao neprobojan zid u utakmici koja je bila neizvjesna do zadnje minute. Utakmica je završila remijem (1:1), a Erlić je dobio ocjenu od 7,2.

Dominik Livaković startao je svoju sezonu u turskoj ligi protiv Göztepea. Fenerbahče je odigrao tijesnu utakmicu, koja je završila rezultatom 2:2, a Livaković je opet dokazao da vrhunski vratar. Ocijenjen je sa 7,2.

Real Madrid nije se proslavio u prvoj utakmici protiv Mallorce koja je završila 1:1. Kraljevski klub imao je evidentnih problema u obrani te Ancelotti uopće nije bio zadovoljan kako je njegova momčad odigrala ovu utakmicu. Luka Modrić je ušao u 63. minuti, ali nije uspio dovoljno pomoći svojim suigračima da donesu pobjedu. Iako se nije naigrao puno, dobio je ocjenu 7,0.

Linker
19. kolovoz 2024 14:48