foto: Luka Modrić Instagram
LIGA PRVAKA

HRVATSKI DERBI U MADRIDU Modrić i Kovačić spremni na golijadu Srni i Eduardu!

U utorak navečer starta prvi kontingent hrvatskih nogometaša u Ligi prvaka. Čak četvorica sučelit će se međusobno: Luka Modrić i Mateo Kovačić (Real Madrid) dočekuju Darija Srnu i Eduarda da Silvu (Šahtjor), a Mario Mandžukić (Juventus) gostuje u Manchesteru (City).
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 14. rujan 2015. 14:00

Kraljevski klub je nakon stanke zbog reprezentacije nastavio zastrašujuće za suparnike - teniskih 6-0 u Barceloni kod Espanyola uz rekordnih pet pogodaka Cristiana Ronalda i vrlo dobrog Modrića kojega je u drugom poluvremenu zamijenio Kovačić. Momčad Rafe Beniteza ove sezone još nije primila pogodak (gol-razlika u Primeri 11-0!), za razliku od Carla Ancelottija. Španjolski strateg se, prema svemu sudeći, odlučio za jednog defenzivnog veznog u postavi (povratnik Casemiro), pa zagarantirano mjesto više nema Toni Kroos koji je trenutačno u najslabijoj formi od vezista.

Bale je u subotu dvaput asistirao Cristianu Ronaldu, što je Kikiju automatski navuklo osmijeh na lice - čim je zabio, pokazao je prstom prema Velšaninu i pohitao mu u zagrljaj. Nije to bio sprint kao da juri nekoj ljepotici, ali zagrlili su se i potapšali, govor tijela bio im je afirmativan za razliku od 1. kola u Gijonu kad je pokazivao otvoreno neprijateljstvo.

Zadovoljni, nasmiješeni Ronaldo je najopasniji Ronaldo, što je loša vijest za kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srnu koji će mu u utorak navečer na Santiago Bernabeuu biti izravni suparnik. Eduardo da Silva će startati s klupe, možda se upiše u strijelce u završnici kad će "rudari" smanjiti visoko vodstvo Madriđana. Takve su barem papirnate slutnje pa neka nas Mircea Lucescu demantira. Šahtjor je lani nastradao na Allianz Areni (0-7), ali je već od treće minute ostao s igračem manje i bio suočen s 11-ercem. Bude li to bitka 11 protiv 11, moglo bi biti gusto ako se domaćinu ne otvori "pipa".

Najjači par večeri je onaj iz tzv. skupine smrti: Manchester City dočekuje prošlosezonskog finalista Juventus. U svim varijantama (3-5-2 i 4-3-2-1) u napadu gostiju najavljuje se Mario Mandžukić, no Massimo Allegri, suočen s lošim startom (jedan bod u tri kola, već osam manje od vodećeg Intera), i dalje mijenja i traži pravu ravnotežu narušenu odlaskom Andree Pirla. Za utorak se u Pirlovoj ulozi najavljuju ofenzivni vezist Hernnes ili defenzivni Lemina, obojica pridošlice iz Intera odnosno Marseillea. S njima bi trojac vezista činili fizički jači Pogba i Pereyra, koji bi imali zadatak priključivati se završnici u fazi ofenzive i zatvarati pukotine u fazi defenzive.

City, pak, ima stopostotni učinak u Premiershipu nakon pet kola (gol-razlika 11-0). U subotu je - doduše u 90. minuti - slomljen Crystal Palace, ali Pellegrinijeva momčad zasad svim engleskim suparnicima dominira i pitanje je raspoloženosti igrača koji se nađu u prigodama za pogodak koliko će zabiti. Loša vijest za Pellegrinijevu seriju je jedino to što mu sljedeći vikend stiže West Ham Slavena Bilića.

U toj skupini D Sevilla dočekuje debitanta, Borussiju iz Monchengladbacha koja je u Bundesligi startala s četiri poraza. Eto, čak i sustavni Nijemci valjda ne mogu iz glave izbiti uzbuđenje što će uživo slušati glazbu Champions League.

Od ostalih dvoboja istaknimo gostovanje Louisa Van Gaala u Nizozemskoj kod PSV Eindhovena te Atletica u Istanbulu kod Galatasaraya. Nema više Arde Turana u momčadi Madriđana pa da zaigra protiv svoga bivšeg kluba, kao da je Turčin naslućivao ždrijeb pa "pobjegao" u Barcelonu.

Linker
22. rujan 2024 09:52