Srđan Vrančić/CROPIX
HRVATI BRILJIRAJU

Hrvatska uoči Islanda: Ključni reprezentativci su u formi, na Kovaču je da stvori momčad

Čak se i Perišić probudio, a Kovačić počeo dobivati zapaženu minutažu u Interu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. listopad 2013. 22:52

Kad pogleda kako igraju Rakitić, Mandžukić, Modrić, Srna, Olić, kad vidi da je Eduardo zabio u Kupu, da su svi bitni reprezentativci standardni u klubovima i da će na popis moći staviti sve s kojima Hrvatska raspolaže, to mora biti razlog za izbornikovo dobro raspoloženje.

Nakon poraza od Škotske, Vatreni su toliko toga napravili da se čini kako je dovoljno samo da to prenesu na reprezentaciju i problema ne bi smjelo biti. Čak se i Perišić probudio, a Kovačić počeo dobivati zapaženu minutažu u Interu.

KOVAČEVE BRIGE

One nisu u pojedinačnim izvedbama nogometaša, nego kako iz njih stvoriti momčad. Na koji su način doživjeli razgovore s braćom Kovač? Hoće li bespogovorno prihvatiti njihove zahtjeve, što bi svakako morali, jer je to jedini način da se napravi rezultat. Odgovore na ta pitanje dobit ćemo na travnjacima Reykjavika i Zagreba.

Niko mora dobro promisliti i o načinu igre. U mladoj vrsti svladao je Švicarsku bez klasičnog napadača, u špici su djelovali Brozović i Kovačić, a inzistirao je na brzim veznim bočnima što su bili Šitum i Rebić. Za A-reprezentaciju to bi sada bila inovacija, kad bi htio primijeniti istu varijantu. Vjerojatno bi, zbog malo brzih igrača, morao Mandžukića staviti na bok (Srnu na drugi!). Dovoljno je vremena da izabere najbolji raspored i taktiku.

LAGERBÄCKOV OPTIMIZAM

Iako nije bio strijelac protiv Walwijka, Kolbeinn Sigthorsson je Lagarbäckova sreća i nada, on je u 11 utakmica nizozemske lige dao 6 golova, zadnji 19. listopada Twenteu. Jednako ga veseli i Alfred Finnbogason koji je u devet susreta nizozemske lige dao čak 11 pogodaka za Heerenveen.

Bitna informacija za izbornika je i da su mu svi bitniji igrači zdravi, da će moći računati na najjači sastav. Oni su ionako u nacionalnoj vrsti u ovim kvalifikacijama pokazivali više nego što govori zbroj pojedinačnih vrijednosti.

LAGERBÄCKOVE BRIGE

Gylfi Sigurdsson, najvažniji igrač reprezentacije, posljednje dvije utakmice Tottenhama nije igrao niti minutu, Villas-Boas smjestio ga je na klupu. Drugi super bitan veznjak Gunnarsson zamijenjen je na gostovanju njegova Cardiffa kod Norwicha nakon prvog poluvremena zbog loše igre, što nije bio trenerov običaj, u pravilu ga je držao na travnjaku do kraja.

Isto tako Emil Hallfredsson bio je na klupi Verone kod Intera. Oni su najskuplji veznjaci koje imaju, a niti stoper Kari Arnason nije standardan u engleskom trećeligašu Rotherham Unitedu.

Sigurno izborniku nije drago što je vratar Hannes Halldorsson posljednju službenu utakmicu za klub igrao 28. rujna kad je njegovom KE Reykjaviku završilo prvenstvo Islanda.

Linker
22. rujan 2024 19:28