ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

HRVAT SIGURNO U FINALU Okršaj Modrića i Mandže, Chelsea na Atletico Madrid

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2014. 09:34

Jedan Hrvat sigurno će igrati u finalu Lige prvaka. Bayern i Real Madrid susrest će se u polufinalu dok drugi polufinalni par čine madridski Atletico i Chelsea.

Ždrijeb u Nyonu spojio je minhenski Bayern i Real Madrid u polufinalu Lige prvaka. Bit će to dvoboj Luke Modrića i Marija Mandžukića što znači da će barem jedan hrvatski reprezentativac biti sudionikom finala Lige prvaka i ove godine.

Madriđani tako u nokaut fazi Lige prvaka igraju i treći put zaredom protiv njemačkog predstavnika, prvo su eliminirali Schalke, zatim Borussiju Dortmund i sada će to pokušati učiniti i protiv Bayerna.

S druge strane Bayern u polufinale ulazi s već osvojenim naslovom prvaka Njemačke i nakon što je eliminirao Manchester United uz važan doprinos Marija Mandžukića.

Drugo polufinale donosi potpuno drugačiji nogomet, borbene Atletico i Chelsea, momčadi sličnog razmišljanja i pristupa igri. Jose Mourinho ima priliku vratiti se u Madrid, međutim ne na Santiago Bernabeu. Atletico je u četvrtfinalu bio papirnati autsajder protiv Barcelone, te predstavlja najugodnije iznenađenje ove sezone i pokušat će doći sve do kraja, do finala u Lisabonu.

Prvi susreti polufinala na rasporedu su 22. i 23. travnja dok su uzvrati tjedan dana kasnije, 29. i 30. travnja. Finalni dvoboj igra se 24. svibnja na Benficinom Luzu u Lisabonu.

ŽDRIJEB POLUFINALA LIGE PRVAKA

REAL MADRID - BAYERN

ATLETICO MADRID - CHELSEA

Linker
24. rujan 2024 10:26