REUTERS
RIJEČ STRUČNJAKA

HRVAT IZ BARCELONE NAJAVLJUJE VATRENI OKRŠAJ ZA POVIJEST 'Mandžo može naštetiti Barçi! Rakitić? Kad ne igra to je isto kao kad u Realu nema Modrića!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. travanj 2017. 20:19

Juventus juriša k titulu u Italiji, Barcelona je grozno kiksala u Malagi, pa što donosi sraz divova u Torinu? Odgovara Goran Vučević, negdašnji igrač katalonskog kluba.

- Puno je utakmica, kad momčad uđe s pristupom da će lako pobijediti, to joj se vrati u glavu. I to se Kataloncima dogodilo. Ovaj dvoboj Juventusa i Barcelone je samo za poželjeti. To su dva potpuno suprotna načina razmišljanja, dvije nogometne filozofije. I mene strašno zanima kako će izgledati.

Koji su im glavni aduti?

- Protiv Barcelone se ne može igrati da se idete s njiom nadigravati, a ako ćete se povući definitivno ste si sami potpisali poraz. Što onda? Juventus ima kvalitetu i može joj parirati na najbolji mogući način. Treba je držati što dalje od gola, igrati na granici grubog starta, biti jako agresivan, uz pojedinačnu vrijednost koju posjeduje. Barca će ovaj put sigurno biti strpljiva, ne vjerujem u neke velike izlete prema van. Za sve zadnje utakmice mogu reći da taktički nisu bile uredne, znale su završiti da su svi igrači Barce otišli u napad. Ne vjerujem da će se ovaj put upustiti u harakiri. Više puta je Barcelona loše prolazila protiv talijanskih momčadi jer su Talijani bili pametniji i taktički bolji.

Prostor za Mandžukića

Ima li itko prednost?

- Teško je to kazati. Opreza će biti dosta, neće se igrati grlom u jagode. Za očekivati je i tvrdu utakmicu.

Football Soccer - Crotone v Juventus - Italian Serie A - Ezio Scida stadium, Crotone, Italy - 08/02/17 - Juventus' Mario Mandzukic reacts after scoring against Crotone.  REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Barcelona je jako niska, a Stara dama baš moćna u prekidima.

- To je sigurno prednost Juventusa. Imaju niz igrača koji zabijaju nakon kornera i slobodnih udaraca, problem je za Barcelonu, koja osim Piquea nema visokog igrača.

Koji će pojedinci biti u fokusu?

- Dybala će biti najzainteresiraniji. Barcelona je zagrijana za njega, iako vidim da ga želi i Real. On će sve učiniti da bude među boljima. Suvišno je pričati o Mandžukiću, Higuainu, Cuadradu, Pjaniću, nevjerojatno je puno kvalitetnih individualaca, dok Barca ima trio u napadu koji je nemoguće čuvati.

Rakitić
David Ramos/Getty Images / Getty Images

Što očekujete od Mandžukića i Rakitića?

- Mandžukić dva susreta nije igrao, imat će svježinu što je dobro za njega, vjerojatno će biti na lijevoj strani koja mu nije prirodna pozicija, ali dosad je sve odigrao sjajno. On može napraviti itekako velike probleme Barceloni. Pogotovo što Barca ide visoko s bekovima, iako je jasno da će se i on morati dosta posvetiti defenzivi. No, imat će ogroman prostor. Rakitić? Kad ne igra to je isto kao kad u Realu nema Modrića. On je jako bitan jer odrađuje sve što trener traži. Nije atraktivan, ali treneri najviše vole takve odgovorne igrače. S njim Barcelona bolje igra.

Bez njih ne ide

Oni nisu prve zvijezde, ali jesu li igrači koji u nekim stvarima mogu donijeti prevagu?

- Točno tako. Ne vode glavnu riječ, ali bez njih ne ide. Taktički znaju odigrati do savršenstva. Imati takve nogometaše u momčadi danas je pravo zlato. Bit će zanimljivo.

Hoće li se odluka dogoditi tek u Barcelonu nismo trebali ni pitati, jer ako nakon Pariza i 4:0 nije bilo riješeno, nikad se ne može biti siguran. Iako, kad bi Juventus stekao takvu prednost, kladili bismo se da je neće propustiti.

- Analiza je danas jako bitan dio nogometa. Kad podvučemo crtu što se događalo između talijanskih i španjolskih klubova, mislim da će to L. Enrique znati prepoznati, da neće napraviti pogreške kao što je nadigravanje pošto-poto jer to bi bilo pogubno. Barca ne zna igrati zatvoreno, ali neće smjeti oba beka slati visoko da dolaze gotovo u ravnini s trojicom napadača, obrana bi im ostala na vjetrometini.

Linker
25. rujan 2024 03:38