KOVAČIĆ ZADIVIO

Zvijezda je rođena! Dinamo i Hrvatska uskoro će imati novog Luku Modrića!

Mateo Kovačić ponajveći je dobitnik Dinamovih kadrovskih problema uoči Real Madrida: sa samo 17 godina i četiri mjeseca zadivio je nadmečući se s prekaljenim reprezentativcima Španjolske, svjetskog i europskog prvaka
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 16. rujan 2011. 19:34

Nakon što je na posljednjem treningu otpao Cufré, Mateo Kovačić je saznao da će protiv Real Madrida nastupiti od 1. minute i u malo više od sat vremena na terenu 17-godišnji je plavi wunderkind odigrao - zadivljujuće!

Glavni kad ode Sammir

Ne, nije zabio ni asistirao, ali je na najvećoj sceni dosad i pred najvećim auditorijem u malo više od sat vremena na terenu naznačio da bi mogao postati nasljednik svog uzora Luke Modrića: hrabro se suprotstavio šampionima poput Ramosa i Xabija Alonsa, dijelio lopte, kratke i u dubinu, okretao stranu, nismo stigli brojati, ali odokativno, izgubio je manje lopti nego u HNL-u. Iskoristio je usmjerenost suparnika na Sammira i Badelja.

- Paziti ćemo ga i maziti i lagano uvoditi u svijet velikih dečkiju - poručio je trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić, koji je iznimno pažljiv u odgoju mladih igrača.

Bude li Sammir na zimu napokon prodan, sljedeće ljeto Kovačić bi već mogao igrati važnije role. Jest, mora još ojačati da bi mogao ispunjavati zahtjeve u igri bez lopte, no s toliko kvalitete koju donosi u kreaciji može ga se istrpjeti, zna to i Jurčić:

Nastupio u 13 od 14 tekmi

- U utorak prije treninga je doša gledao teren, sva ikonografija Lige prvaka bila je već spremna. Već sam bio odlučio da će startati, no prišao sam mu s leđa iznenada, zagrlio ga i pitao ga, Kova, bi li volio sutra igrati? Odgovorio je da bi to žarko želio. I onda sam mu priznao, igraš od prve minute - opisao je večer uoči ‘utakmice stoljeća’ Jurčić. I upozorio:

- Moramo ga njegovati, a pitanje je vremena kad će izrasti u muškarca koji može igrati 90 min. protiv Reala.

Kovačić je ove sezone nastupio u 13 od 14 Dinamovih utakmica i u svih sedam u Ligi prvaka, skupio 614 minuta ukupno, 209 u Europi, zabio dva gola u HNL-u. Nije nijednom bio pod pritiskom, jer nominalno su od ofenzivnih vezista ispred njega, osim dakako Sammira, i Alispahić i Morales. No, kako je “nogomet uvijek nepredvidiv”, tako se, eto, dogodilo da je Mateo postao najmlađi debitant u LP od igrača mlađih od - Lige prvaka (1992.).

- U meni se miješaju ponos i tuga - kazao je Mateo poput prekaljenog profića po izlasku iz svlačionice u srijedu navečer. - Namučili smo veliki Real, vidjeli da možemo proći dalje, to ćemo i učiniti - dodao je tipičnim optimizmom dječarca.

Mateo: Bit će toga još

- Nisam bio impresioniran, pa i oni su ljudi, od krvi i mesa - prokomentirao je upit o susretu treće vrste s ‘izvanzemaljcima’. - Znali smo što možemo i napravit ćemo to opet - poručio je Kovačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:32