PUCANJ U PRAZNO

Zoran Mamić nakon sastanka u Sofiji: 'Čak 90 posto ljudi iz Uefe se protivi regionalnoj ligi'

Kuća europskog nogometa ne zna kako bi izgledao modus tog natjecanja. Mislim da je Uefa, recimo, 90 posto protiv, a 10 posto za regionalnu ligu - kazao nam je mlađi Mamić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2013. 15:26

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić prisustvovao je u Sofiji sastanku Europske asocijacije klubova (ECA). Na tom sastanku je između ostalog bilo riječi o regionalnom natjecanju.

- Kuća europskog nogometa ne zna kako bi izgledao modus tog natjecanja. Mislim da je Uefa, recimo, 90 posto protiv, a 10 posto za regionalnu ligu - kazao nam je mlađi Mamić.

Sportski direktor zagrebačkog kluba veli da je po njemu osnivanje regionalne lige zapravo - nemoguća misija.

- Nije jasno kako bi se određivali koeficijenti, tko bi odlazio u europska natjecanja i dosta toga je jako komplicirano. Recimo da Dinamo osvoji regionalnu ligu, onda bi Hrvatska imala predstavnika u Ligi prvaka, a što bi bilo s ostalima, BiH ili Srbijom, bi li se igrale neke kvalifikacije ili nešto slično. Međutim, to je priča koja je daleko od ostvarenja.

Pričalo se o nekakvim regionalnim turnirima...

- Ma to se spominjalo u smislu da se na proljeće kad klubovi iz regije obično ispadnu iz euronatjecanja organiziraju takvi regionalni turniri kako bi se popunio kalendar. Međutim i ta priča je u oblacima, kako bi se cijela priča financirala, koju bi korist imali klubovi itd... - zaključio je Mamić.

Dakle, sve te priče oko moguće regionalne lige su, izgleda, ipak pucanj u prazno i za zaključiti jest da se tako brzo neće dogoditi slično natjecanje. Za sada je sve to "materijal" koji se sprema u ladicu i stvalja ad acta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:23