Milano, Italija, 161114.Stadion San Siro.Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2016. godine izmedju reprezentacija Italije i Hrvatske.Na fotografiji: zbog nereda i baklji bacanih na teren utakmica je prekinuta.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX; AFP
SRAMOTNI INCIDENTI

ZGROZILI ITALIJU I slučaj silovanja povezuje se s hrvatskim navijačima!?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. studeni 2014. 13:25

Dan nakon dva lica Hrvatske u Milanu, onog na travnjaku na koje možemo biti ponosni i sramotnog na dijelu tribina talijanski mediji obrušili su se na sve što se događalo na San Siru i izvan njega, piše Slobodna Dalmacija.

Slavni sportski dnevnik 'La Gazzetta dello Sport' utakmici je posvetio deset stranica, a uz fotografije prekida, baklji u terenu s naslovnice vrišti 'Vergogna ultra' ospiti - Troppo fumo poco Azzurro' ili u prijevodu 'Sramotni gostujući navijači - Previše dima, premalo 'azzurra''. Dosta prostora 'Gazzetta' je posvetila desetominutnom prekidu u tekstu pod naslovom 'San Siro in balia degli ultra croati', 'San Siro u nemilosti navijača'. Uz dodatak 'Hrvati izvan kontrole'.

Pritom je najtiražniji talijanski sportski dnevnik povukao paralelu s neredima koje su srpski navijači napravili prije četiri godine u Genovi na kvalifikacijskom susretu Italija – Srbija.

Taj susret je zbog bacanja baklji, razbijanja ograde gostujućih navijača prvo privremeno, a potom i trajno prekinut i registriran pobjedom Italije, a Srpski nogometni savez bio je drastično kažnjen. Zato i popularna 'Gazzetta' upozorava 'La Croatia rischia 2 gare a porte chiuse, multa FIGC', 'Hrvatskoj prijete dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja, a Talijanskom savezu (FIGC) novčana kazna'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:27