Marco Fossati
 VOJKO BASIC Cropix
RIJEŠEN MISTERIJ

‘Zašto još nisam potpisao za Hajduk? Dosad nisam odgovarao, ali danas želim razjasniti situaciju!‘

Dobivao je svakakve poruke, a sada se zbog svega konačno oglasio preko Instagrama
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. srpanj 2021. 23:48

Marco Fossati, bivši, a moguće i budući nogometaš Hajduka obratio se navijačima „bijelih” preko Instagrama.

Navijači su ga zasuli porukama da se vrati i pridruži opet „bijelima”, najprije molbama, a onda su i negodovali zašto se već nije vratio...

Kroz medije smo najavljivali i više puta potencirali pitanje kad će se Fossati opet priključiti Hajduku. Pisali smo i to da ima ozljedu mišića trbušnog zida i da mu je potreban detaljan pregled i adekvatna terapija, njegovo problematično zdravstveno stanje stalo je kao prepreka između konačnog dogovora s Hajdukom, piše Slobodna Dalmacija.

Jedni su uvjeti ako je zdrav, drugačiji ako baš i nije spreman. Čekao se ishod njegova pregleda. Čekanje je potrajalo.

Talijanski igrač inače ima dopuštenje Monze da ode gdje hoće, ona ga praktično pušta da ode i odabere opet novu sredinu bez odštete. A tu je Hajduk u prvom redu.

Pa kako se već dugo čeka na rješenje, a navijači se pitaju što se zapravo događa, Fossati je na Instagramu odlučio napisati ovo. Duga objava na engleskom, preveli smo:

- Dragi navijači, obožavatelji moji. Primio sam poruke povjerenja i podrške od vas i dva mjeseca me već pitate i tražite od mene da se vratim natrag u Hajduk.

- Pokazali ste mi neočekivanu i nevjerojatnu privrženost što me čini silno ponosnim. Također, primio sam potom, zadnjih par dana i manje ugodne poruke s pitanjem zašto još nisam potpisao novi ugovor s Hajdukom. A čule su se i glasine da sam „broke”, „razbijen”, da sam gotov zbog ozljede...

- Nikad nisam odgovarao do sada, ali danas želim razjasniti moj položaj, jer vi to zaslužujete. Naime, već dva mjeseca ja se samo želim vratiti i nastaviti tamo gdje smo stali!

- Posljednja dva mjeseca prvenstva igrao sam usprkos mojoj ozljedi, igrao sam „pokriven”, odnosno uz pomoć lijekova, injekcija i terapija samo da postignem naš cilj. Očito, ta situacija me dovela do toga da sad moram uzeti pauzu da se sasvim oporavim tijekom ljeta. Da se vratim što je prije moguće. Sad sam bolje, ali...

- Ja mislim da ću na sto posto oporavka biti tek za par tjedana! Nadam se da će uskoro doći do dogovora koji će mi omogućiti da budem s vama i ubuduće – poručio je Fossati.

Stvar je, dakle, jasna. Fossati nije zdrav, zbog toga još nije produžio s Hajdukom, odnosno dogovorio (financijske) uvjete. Ozljedu je pogoršao igrajući pod injekcijama prošlog proljeća.

Sad se treba dogovoriti s Hajdukom za nastavak suradnje, a bit ćemo pametniji za par tjedana kad se sasvim oporavi.

Pričekajmo da Fossati ozdravi, uostalom samo zdrav i treba Hajduku, a želja da nastavi s „bijelima” je neupitna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:42