Ronald Goršić/CROPIX
BADELJ ZA SN

'Zasićen sam igranja istih utakmica iz godine u godinu, želim otići iz Dinama!'

U subotu nakon utakmice sa Splitom rekao je "ne mogu sad znati jesam li odigrao svoju zadnju utakmicu u Dinamu ili ne". Ima li Badelj kakvih ponuda, ostaje li u Dinamu ili ne? Ako da, kad se sprema na eventualni odlazak?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2011. 17:26

- Moja želja je odlazak iz Dinama. Međutim, prijelazni rok još nije počeo. Ukoliko stigne nekakva ponuda koja bi zadovoljila klupske i moje ambicije, ne bi mi bio problem otići - kaže Badelj.

Sammir kaže da se dogovorio s gazdom Mamićem - igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, a onda dignuti sidro. Jeste li se vi što dogovorili?

- Nisam se ništa dogovorio. Ljetni prijelazni rok traje dva mjeseca, a mnogo toga završava krajem kolovoza. Dakle, prije toga mogu se odigrati kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka. Volio bih otići u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna. A kad će se to dogoditi, ne znam, može se samo špekulirati.

Što mislite, kako se osjećaju Dinamovi navijači kad čitaju o tome kako njihovi miljenici što prije žele otići u inozemstvo?

- Nas nekoliko, koji smo tu nekoliko godina, želimo otići. Ne znam hoću li se dobro izraziti, ali postoji zasićenost igranja istih utakmica iz godine u godinu. Navijači moraju znati da je nogomet naš posao. Isto tako, kad bi naši navijači u svom poslu dobili priliku za unapređenje i odlazak u kvalitetnije okruženje, sigurno bi prihvatili.

Gdje biste se vi najbolje uklopili?

- U Italiji i Španjolskoj!

Statistički ste slabiji igrač nego prošle sezone, zabili ste manje golova? Zašto?

- Istina, statistički gledano, ova sezona je neuspješnija. Međutim, uvjeren sam kako sam mnogo bolji igrač nego što sam to bio prošle sezone.

Imate status reprezentativca, ali nemate minutažu. Je li to ipak određeni podbačaj?

- Ne čekanju sam. Kvaliteta hrvatske selekcije u veznom redu je velika. Strpljenja imam, čast mi je što sam u reprezentaciji.

Je li trener Halilhodžić bio bitno drukčiji trener od onih koji su vas do sada trenirali?

- Jest! On je uveo nešto drugo kad je u pitanju disciplina. Rezultatski je bilo super, a sad, kako smo igrali, je li tu bilo atraktivnosti ili ne, to neka procijene drugi.

Kompletni intervju prročitajte u tiskanom izdanju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:28