REVIJALKA U ZADRU

Zadrani otkinuli Dinamu dva boda u Stanovima i teoretski osigurali ostanak u 1.HNL

Piše: ArhivaObjavljeno: 15. svibanj 2011. 00:26

U 29. kolu 1.HNL novi/stari prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo, odigrao je neriješeno na gostovanju na Stanovima protiv momčadi Zadra (0:0).

Sastav Marija Tota imao je puno više od igre, ali hrabri Zadrani uspijeli su zadržati svoju mrežu netaknutom i tako doći do važnog boda kojim su i teoretski osigurali ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

U uvodnih nekoliko minuta Modri su zaprijetili preko Vrsaljka, Moralesa i Chaga, ali rezultat na semaforu nije se mijenjao. U 17. minuti po prvi put zaprijetili su i domaći, ali odličan udarac Vasilja odsjeo je na vrtnici Kelave, da bi nekoliko minuta kasnije, Modri vratar zaustavio pokušaj Mršića.

Do kraja porvog dijela nije bilo ozbiljniji prijetnji ni s jedne niti druge strane.

Nakon samo četiri minute u nastavku, nakon odličnog prodora Sammira zapucao je Čileanac Pedro Morales, ali lopta je otišla visoko iznad grede. U 53. minuti iz slobodnog udarca pokušao je Mršić, ali ponovo je vratar Kelava bio na mjestu. Samo četiri minute kasnije pokušao je i Santini nakon pogreške Tonela, no dinamov vratar upisao je još jednu odliču obranu.

Do kraja utakmice ni jedan ni drugi sastav nisu imali namjeru bitnije promjeniti rezultat na semaforu. Valja istaknuti priliku mladog Matea Kovačića koji je u igru ušao umjesto Bečiraja, ali njegov udarac otišao je pored vratince zadarskog gola.

- Mislim da je podjela bodova realan rezultat. Zadranima je bod bio od iznimne važnosti i tako su se postavili od početka utakmice. Kada je u pitanju naša igra, na momente smo igrali dobro, ali na trenutke je ta igra izgledala vrlo rastrgano. Imali smo svoje prilike ali nismo ih iskoristili, jednostavno je nedostajao onaj zadnji pas. Ne zamjeram igračima, vidjelo se da je utakmica finala Kupa na njima ostavila traga, djelovali su istrošeno - kazao je trener Modrih, Mario Tot.

ZADAR – DINAMO 0-0

60. minuta - Gluić je obranio pokuša Beqiraja

57. minuta - Lopta je preskočila Tonela, Santini je uspio doći do lopte, no loše je pucao

49. minuta - Morales je pucao preko gola

40. minuta - Gluić je obranio pojušaj Kelave

13. minuta - Vratnica za Zadar. Pokušaj Vasilja završio je na vratnici

U prvih deset minuta bile su dvije prilike, po jedna na svakoj strani, no bez golova. Mršić je zaprijetio za Zadar, a Morales za Dinamo.

ZADAR: Gluić – Glumac, Skočibušić, Puljić – Maruna, Banović, Pezo, Surać, Vasilj – Mršić, Santini

TRENER: Dalibor Zebić

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Cufre, Tonel, Ibanez - Ademi, Calello - Rukavina, Sammir, Morales - Beqiraj

TRENER: Marijo Tot

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:03