Vladimir Dugandžić / CROPIX
PRAVI POTEZ HAJDUKA

Vulić: Drago je veliki borac, pravo pojačanje!; Miše: Biti će bolji nego prije!

Imam super iskustva s njim. Ne znam kako Balakov razmišlja, na kojoj ga poziciji vidi, no bez daljnjega, Drago Gabrić trebao bi biti veliko pojačanje - smatra Jarni
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. rujan 2011. 11:13

Bivši treneri Bijelih koji su imali prilike voditi mladog veznjaka su jasni - Drago Gabrić će biti pojačanje za Hajduk! Za njegovu afirmaciju na Poljudu među najzaslužnijima je Zoran Vulić, koji ga je 16. rujna 2006. gurnuo u igru protiv Varteksa, što je Dragin debi u bijelom dresu.

- Došao je nakon posudbi po kojima je bio, trebao je otići opet, ali sam ga odlučio zadržati. Polagano sam ga uvodio, kasnije je postao standardan. On je profesionalac od glave do pete, pravi igrač, ali i sjajan dečko kakvog svaki trener može samo poželjeti. Povratak u Hajduk sjajan je potez, svjestan je da počinje od nule te da može pomoći sebi - smatra Vulić.

No, ni najmanje Vulić ne sumnja da će koristi imati i Hajduk.

- Ma, to uopće nije upitno, pokazao je koliki je borac. Treba mu dati vremena, pustiti ga, vjerujem da će dokazati kvalitetu. Da dođe na 80 posto bio bi pojačanje, kamoli ako se sasvim vrati u nekadašnju formu - smatra Vulić.

Gabrić je standardan bio i kod Roberta Jarnija na proljeće 2008. godine, pružao je dobre partije iako nije igrao na svojoj omiljenoj poziciji desnog krila.

- Imam super iskustva s njim. Ne znam kako Balakov razmišlja, na kojoj ga poziciji vidi, no bez daljnjega, Drago Gabrić trebao bi biti veliko pojačanje za Bijele - smatra Robert Jarni.

Najoptimističniju najavu dao je Ante Miše koji je s Gabrićem najprije radio kao Vučevićev pomoćnik, potom i kao prvi trener Hajduka.

- Goran ga je prvi stavio na desno krilo, mislim da je bila utakmica protiv Osijeka kada je zabio pogodak u našoj pobjedi, kasnije i u derbiju protiv Dinama u Zagrebu kada smo također slavili. I kod mene je igrao na desnom krilu, mislim da je to najbolje mjesto za njega. Hoće li biti pojačanje za Hajduk? Svakako, sasvim sam uvjeren da će, kada se sasvim spremi, biti i bolji igrač nego što je bio prije odlaska - optimističan je Ante Miše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 09:21