Drago Sopta / Cropix
'SVE BIH NAPRAVIO ISTO'

Vučević: Upravi sam dao do znanja da neću odustati. Na ljeto želim pet pojačanja!

Prerano je sada raditi konačna određenja, jer ima dovoljno utakmica da se svi pokažu. Nitko nije otpisan, nitko nije prekrižen. Ima vremena do ljeta, tvrdi Vučević
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. ožujak 2011. 14:27

U tišini i miru Poljuda priprema Vučević momčad Bijelih za nastavak sezone. Nakon poraza u derbiju, jasne su ambicije i želje Hajduka uoči posljednjih osam utakmica sezone.

- Ne treba gledati gdje je Dinamo, naš pristup svoj utakmici treba biti profesionalan s izraženom željom za pobjedom.

S kakvim će sastavom Bijeli krenuti u osam utakmica koje bi trebale dati jasnu sliku momčadi za sljedeću sezonu?

- Prerano je sada raditi konačna određenja, jer ima dovoljno utakmica da se svi pokažu. Nitko nije otpisan, nitko nije prekrižen. Naša je zadaća zadržati drugo mjesto i uz to na pojedinim utakmicama pružiti priliku igračima koji su dosad imali manju minutažu. Želim prije svega vidjeti karakter svih igrača.

Je li došlo vrijeme da se mladi igrači, prvenstveno reprezentativci iz Šuškove selekcije U-21 profiliraju kao prvotimci u kontinuitetu?

- Mladi igrači će se postupno uvoditi, jer nema smisla da momčad odjednom bude složena isključivo od 20-godišnjaka i mlađih. Kroz osam utakmica stvorit će se jasna slika, ali ne mogu sada reći da će netko sigurno biti standardni i govoriti o tome tko je igrač za sljedeću sezonu.

Jeste li već pripremili plan glede pojačanja ekipe? Je li Upravi predočeno što treba Hajduku u novoj sezoni?

- Javnost je bila upoznata s pozicijama koje sam želio pojačati ove zime. Od toga neću odustati, pokušat ćemo ovoga ljeta dovesti igrače na tim pozicijama. Da, pet pozicija smo tražili u siječnju, a proljetne utakmice su pokazale da nam zaista trebaju pojačanja upravo u tim ulogama koje smo tražili ove zime.

Devet dana nakon poraza u Maksimiru, Vučević je sredio dojmove. Da mu se ponudi druga prilika, da mora ponovno izaći na megdan Dinamu u Zagrebu, strateg Bijelih ipak ništa ne bi mijenjao.

- Postavio bih istu igru, iste igrače. Ne, ništa ne bih promijenio. Zašto? Zato jer smatram da je postavka igre bila dobra. Izgubili jesmo, ali nismo razočarali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:22