Drago Sopta / Cropix
I TRENER JE ZABRINUT

Vučević priznao što misli o igri protiv Slavije: Da mi je bilo propasti u zemlju....

'Pritisak ispunjenog Poljuda, pritisak velikih očekivanja donio je razočaravajuću predstavu na terenu. Plaćamo danak sazrijevanju, jer momčad je mlada i još uvijek nezrela'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2011. 23:26

Dan nakon velikog slavlja, ali i neugodnog poraza od Slavije na rođendanskoj fešti Goran Vučević održao je prije početka jutarnjeg treninga sastanak s igračima.

- Dugo smo razgovarali jer znam da njihovo izdanje u dvoboju sa Slavijom nije prava slika. Dapače, sve ono što smo radili i pokazali na pripremama u Turskoj daje nam za pravo zadržati optimizam - poručio je Goran Vučević.

Otkud je u igri Hajduka nastala takva razliku u samo tjedan dana, pitanje je na koje Vučević ima jasan i logičan odgovor.

- Pritisak ispunjenog Poljuda, pritisak velikih očekivanja donio je razočaravajuću predstavu na terenu. Plaćamo danak sazrijevanju, jer momčad je mlada i još uvijek nezrela. Za sve u životu treba vremena, tako i za naš proces stvaranje momčadi. Startna postava, izuzev Subašića, imala je Juricu Buljata kao najstarijeg igrača sa 24 godine. Ali, bez obzira na sve, jako mi je žao što nismo navijačima uveličali feštu - kazao je Vučević i dodao impresiju iz dubine duše:

- Da mi je bilo propasti u zemlju nakon utakmice. Uh...

Zvižduci punog Poljuda teško su pali igračima i stručnom stožeru. Ali, razumljiva je i očekivana reakcija navijača koji su na proslavi rođendana željeli vidjeti velikog, razigranog i lepršavog Hajduka. Međutim, Hajduk je radna momčad koja uvijek mora pružiti svoj maksimum ako nekog želi pobijediti.

- Svjestan sam da ćemo imati problema od starta prvenstva, zato je Inter za nas kao utakmica Lige prvaka. Najvažniji dvoboj u ovom trenutku - naglasio je Vučević.

Uoči susreta sa Slavijom mislio je Vučević kako ima sigurnu startnu postavu, ali utakmica s Česima još jednom je pokazala da će biti borbe za dres prvotimca u sljedećih 10 dana do početka proljeća.

- Ima nekoliko dvojbi. Računali smo da će se momčad standardizirati, ali morat ćemo još dobro razmisliti oko startne postave. Ostaje nam još 10 dana rada. Rekao sam igračima, moramo biti manji od makova zrna. Šutjeti i raditi, to su naše jedine zadaće do početka proljeća.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:34