Duje Klaric / CROPIX
IZGUBLJEN U PRIJEVODU

Vučević: Ako me pitate tko će biti prvak kazat ću Hajduk! Ali, to ne možemo obećati...

'Cilj je da budemo što bolji, da osvojimo što više bodova, da se primaknemo Dinamu i da onda u međusobnom sudaru pokušamo utrku preokrenuti u vlastitu korist'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. veljača 2011. 13:35

Nogomet nam se vratio. Nakon gotovo tromjesečne apstitencije od najkvalitetnije domaće inačice najvažnije sporedne stvari na svijetu danas se nastavlja Prva Hrvatska nogometna liga.

U preostalih 12 kola odlučit će se o titulu prvaka, putnicima u Europska natjecanja, kao i o tri kluba koja bi trebala napustiti elitno društvo (ukoliko budu tri drugoligaša s licencijom koji po plasmanu izbore Prvu ligu, budu među pet).

Lider Dinamo ima pet bodova prednosti nad Hajdukom, a do međusobnog susreta 19. ožujka u Maksimiru koji bi mogao biti presudan za ambicije Splićana ‘modri’ imaju teška iskušenja, pogotovo gostovanja u Karlovcu i Vinkovcima. S druge strane i odlascima Senijada Ibričića znatno oslabljenom Hajduku bit će izuzetno teško ‘neokrznut’ dočekati derbi.

Goran Vučević nam kaže:

- Cilj je da budemo prvaci, ako me pitate tko će biti prvak kazat ću Hajduk! Ali, to ne možemo obećati sa sigurnošću, pet bodova zaostatka nije malo. Cilj je, dakle, da budemo što bolji, da osvojimo što više bodova, da se primaknemo Dinamu i da onda u međusobnom sudaru pokušamo utrku preokrenuti u vlastitu korist. Također, trebamo promovirati i našu mladu momčad čim boljim predstavama.

- Najviše očekujem od Anasa Sharbinija, ovo je godina njegova definitivna proboja. Također mnogo očekujem i od Marina Tomasova koji se napokon mora nametnuti. Svoju šansu traži i Krešo Ljubičić koji mi se svidio radom, htijenjem, konačno oslobođen svih ozljeda što su ga dugo mučile.

- Naši mladi igrači nisu nepoznati, rekao bih da su već poznate kvalitete, Vukušić se mora potvrditi da je prvi strijelac lige, Trebotić da je ugodno iznenađenje s priprema u Turskoj, Tičinović je vrlo dobro radio nakon povratka iz Karlovca, a svoje mjesto traži i daroviti Andrijašević.

- Najbolje bi bilo reći – sve pobjede. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, idemo u lov prema Dinamu, pa dokle uspijemo. Mi smo u maksimalnoj mobilizaciji, nema nam druge nego šutit i radit.

- Zaprešićane maksimalno respektiramo, a odnos snaga u prvom našem dvoboju baš i nije onakav kakav rezultat sugerira. Inter je i do sada bio vrlo neugodan u Splitu, imaju izvrsnog trenera, starog lisca gospodina Iliju Lončarevića. Ali... Mi smo favoriti! - kazao je trener bijelih na tiskovnoj konferenciji prije utakmice s Interom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:27