Drago Sopta/Cropix
'NEMOJTE NAM ZVIŽDATI!'

Vrsaljko pili naopako: Osigurali smo Europu, protiv Malmöa nemamo što izgubiti

'Samo želim da publika bude strpljiva, da nam ne počnu zviždati nakon 20 minuta ako bude 0:0. Onda to i na nas loše utječe, počinje pritisak, nije nam lako'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. kolovoz 2011. 19:26

Svoje se prve europske utakmice pred punim Maksimirom Šime Vrsaljko baš i ne želi sjećati. Bilo je to lani, protiv Šerifa, baš je sletio s Eura U-19, gotovo direktno na teren. Znamo kako je završilo, s jednim od najvećih debakala u klupskoj povijesti. Sad, godinu dana kasnije, na istoj poziji, na desnom beku, Vrsaljko dočekuje Malmö, u još jednoj velikoj utakmici.

- Ne tresem se, zašto bih. To je povijesna utakmica, lijepo je igrati takve susrete, ali... - započeo je pričati Šime, nije nas iznenadila hladnokrvnost, po njoj je poznat. Međutim, potom je donio jedno drugačije, zanimljivo razmišljanje.

- ... ali, to je i najlakša utakmica za igranje. Jer, mi smo svoj primarni cilj ostvarili, osigurali smo Europsku ligu i nemamo što izgubiti.

Dobro, iz kuta navijača i javnosti to baš ne izgleda tako, svi iščekuju Ligu prvaka. Malmö je protivnik po mjeri, nikad veća šansa za ulazak među elitu nije postojala i pitanje je hoće li ikad postojati. Dakle, može se dosta izgubiti.

- I mi sanjamo, i mi želimo Ligu prvaka, to nije sporno. Svjesni smo da imamo veliku šansu, cijelo vrijeme radili smo da dođemo u ovu situaciju. Međutim, kažem, taj glavni cilj smo ostvarili, bez obzira kako završi susret sa Šveđanima mi ćemo igrati Europu do Božića.

Na kraju je Šime nešto zaželio:

- Samo želim da publika bude strpljiva, da nam ne počnu zviždati nakon 20 minuta ako bude 0:0. Onda to i na nas loše utječe, počinje pritisak, nije nam lako. Malmö nije momčad za podcjenjivanje, trebat će nam puno strpljenja i prava podrška s tribina. Uz takvo navijanje nemoguće je odigrati loše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:18