Embassy of Sweden in Zagreb facebook
NEUSKLAĐENE PRIČE

VRBANOVIĆ: 'Šuker je u Bangkoku na sastanku; FIFA: 'Kakav sastanak?'

Inače, svemoćni Google nema pojma da se u Bangkoku ovih dana održava bilo kakva aktivnost Uefe ili Fife
Piše: ArhivaObjavljeno: 25. studeni 2014. 21:16

Dok Savez trese jedna od najvećih kriza od njegova osnutka, predsjednik Davor Šuker navodno je bio na drugom kraju svijeta . Preciznije, u Bangkoku gdje je obavljao dužnosti člana Uefine komisije za profesionalni nogomet. Barem ga je ondje locirao Damir Vrbanović.

- Jutros sam se čuo s predsjednikom koji je još prošli četvrtak otišao iz Europe zbog obaveza koje ima u komisiji za profesionalni nogomet - kazao je Vrbanović i malo kasnije precizirao kako je riječ o Tajlandu.

Međutim, njegova priča je na staklenim nogama jer je HNS u ponedjeljak objavio na svojim stranicama kako je Davor Šuker u prostorijama Saveza ugostio veleposlanika Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj, Larsa Schmidta. Uzeli smo u obzir da su u HNS-u uzeli slobodan vikend pa krenuli istražiti priču preko Veleposlanstva Švedske koje je na svojoj Facebook stranici objavilo kako su se Šuker i Schmidt susreli u petak, dan prije derbija u Maksimiru i dan poslije nakon što je predsjednik, prema Vrabanovićevim riječima, odletio put Bangkoka.

U času kada je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović objasnio novinarima kako prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker nemože prisustvovati hitnoj sjednici IO HNS-a zbog "Fifinog kongresa u Bangkoku", uputili smo službeni upit krovnoj instituciji svjetskog nogometa preko kojeg smo tijekom poslijepodnevnih sati dobili slijedeći, vrlo indikativan odgovor:

"Poštovani, u ovome času ne možemo vam potvrditi da gospodin Šuker prisustvuje bilo kakvom sastanku u Bangkoku jer o sastanku ali ni o Šukerovom prisustvu nemamo baš nikakvih naznaka" demantirao je zapravo drugog čovjeka HNS-a David Noemi, član glasnogovorničke službe Fife.

Ipak, kasnije su iz HNS-a potvrdili kako je Davor Šuker na službebnom putu u Londonu, a put Bangkoka bi trebo krenuti ovog tjedna.

- Vrbanović se zabunio, predsjednik je u petak bio u Hrvatskoj, ali u subotu ujutro je napustio zemlju. Nije još u Bangkoku nego u Londonu, a od četvrtka je u Bangkoku gdje će igrati u humanitarnoj utakmici World Legends, potvrdio je HNS.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:30