Ronald Goršić/CROPIX
SJEDNICA IO HNS-A

Vrbanović smiruje strasti: 'Možda smo i mi griješili, želimo razgovor s Hajdukom!'

'Ne znam je li bilo kakvih propusta, nisam vidio nikakve liste, ali Hajduk nije smio otkazati derbi. Jednostavno, nije bilo nikakvog pravnog aspekta za neigranje...'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. studeni 2014. 11:40

Kada se naciji obraća Davor Šuker uvijek možeš računati na poneki lapsus. Spektakl je zagarantiran kada se pred kamerama pojavi Zdravko Mamić, ali kada se mikrofona primi Damir Vrbanović najčešće dobijete puno priče i - nulu od sadržaja. A upravo je Vrbanović zasjeo predstaviti rezultat sastanka HNS-ovih operativaca čiji je glavni zaključak da se osuđuje ponašanje Hajduka na derbiju te da poziva Splićane na konstruktivan razgovor.

- Čekali smo da se oglase svi relevantni faktori a najvažniji je bio taj pismeni dokument ravnateljstva policije koji objašnjava što se zapravo dogodilo. Sada je svima jasno da je policija obavljala svoj posao oko huligana i time pada u vodu priča o nekakvom buntu - počeo je Vrbanović naglasivši kako je odbijanje Hajduka da istrči na Maksimiru neshvatljiv potez čelnika Hajduka.

Iako se očekivao znatno oštriji kurs HNS-a prema Hajduku, Vrbanović je izvjestio kako je Krešimir Vlajčević otvorio disciplinsku proceduru o čijem će nas zaključcima izvjestiti na vrijeme.

HAJDUK KAŽNJEN! Utakmica registrirana 3-0 za Dinamo, Bijeli moraju platiti odštetu Modrima

- Zajednički stav IO je kako smo iznenađeni da velikan poput Hajduka izabere bojkot u cilju raščišćavanja odnosa u HNS-u. Tri sata smo raspravljali i zaključili kako nešto nije u redu. I prihvaćamo da je krivnja jednim djelom i s naše strane ali spuštamo loptu na zemlji i pozivam čelnike Hajduka na razgovor. To mora biti hitno i neodgodivo jer Hajduk je prevelika institucija koja u sebi ima previše ponosnog i dostojanstvenog da se ovo pretvori u bunt - poruka je Hajduku kojima su vrata HNS-a otvorena od ‘danas pa nadalje’ jer, tvrdi Vrbanović, sve ovo je otišlo predaleko i vrijeme je da stanemo. Nema alternative razgovoru.

Damir Vrbanović osvrnuo se i na sve češće izjave političara oko zbivanja u nogometu, konkretnije predsjednika Josipovića koji je poručio da su problemi u HNS toliko veliki da će trebati ozbiljna akcija da se klima i u nogometnoj organizaciji i nogometu kao cjelini promjeni.

- Ne želimo polemiku s Ivom Josipovićem, ali te priče su deplasirane i ja vjerujem kako predsjednik nije informiran. Treba izbaciti politikanstvo jer ovo netko zloupotrebljava u politički svrhe - naglasio je Vrbanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:36