NITKO NE ŽELI RISKIRATI

Vrbanović: 'Situacija nije ništa bolja nego ranije, regionalna liga nije realna!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. listopad 2012. 11:46

Gotovo svake godine u hrvatskom se nogometu zavrti priča o regionalnoj ligi. Ova se “prožvakana tema” vrzmala i Uefinim skupom regionalnih dužnosnika u Budvi, gdje su Hrvatski nogometni savez (HNS) zastupala dvojica predsjednika, Davor Šuker i Damir Vrbanović.

Neformalni razgovori

- Gotovo redovito kada se sretnu nogometni dužnosnici s prostora bivše države započne priča o prošlim vremenima. Razgovor se uvijek nadoveže i na spomen stvaranja nekakve regionalne, balkanske lige. Tako je otprilike bilo i u Budvi. Bila je to tema neformalnih razgovora poslije sjednice – kaže Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a i bivši direktor Dinama Prema njegovim riječima, projekt “restauracije” nekadašnje Jugolige svojevremeno je bio sasvim ozbiljna tema.

Nitko ne želi riskirati

- Dok sam bio predsjednik Udruge prvoligaša, prije šest godina, pregovori zainteresiranih klubova otišli su poprilično daleko. Odustalo se ponajprije jer je bilo teško naći televizijsku postaju koja bi pronašla partnerski interes u tome), odnosno gospodarskih problema. Recesija je već kucala na vrata. Istovremeno, pogoršala se i sigurnosna situacija na stadionima u regiji. Danas situacija nije ništa bolja. Teško će netko preuzeti rizik organizacije takvih utakmica - ističe Vrbanović.

Velika prepreka projektu je i kalendar natjecanja.

- U proljetnom dijelu sezone potrebno je minimalno 11 termina za provođenje natjecanja, i to pod uvjetom da se nijedan sudionik regionalne lige ne probije u proljetni dio Lige prvaka ili Europske lige. A tom cilju svi klubovi teže - zaključuje Vrbanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:53