Drago Sopta/CROPIX
OŠTRA KAZNA

Vrbanović: 'Ne vidim načina kako bi HNS pomogao Dinamu, Uefa je rigorozna'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. rujan 2013. 11:04

Nakon prve ovosezonske kazne Dinamu, Davor Šuker i Damir Vrbanović otišli su u Nyon, čelnicima Uefe prezentirali su što su sve i maksimirski klub i HNS učinili na organizaciji utakmica u Zagrebu.

- HNS nema načina kako više od toga pomoći Dinamu. U Uefi znaju da postoje navijači koji žele naštetiti svom klubu. Uefa je rigorozna, ja tu konkretnu kaznu ne mogu komentirati , oni imaju fajl s golemom dokumentacijom o Dinamu. Jasno je da postoji puno olakotnih okolnosti, a užasno mi je žao što smo sami sebi najveći neprijatelji - kazao je Vrbanović.

Bio je jedan od čelnika ECA-e, europske organizacije klubova. Može li se ona zauzeti za Dinamo pred Uefom?

- Ne, nažalost. Sada je član IO-a ECA-e Zoran Mamić, on me naslijedio. Dinamo je bio jedan od devet klubova koji su je osnovali. No, ECA nema i nikad nije imala utjecaj na disciplinske odluke. Puno je frustracija kod klubova na razne kazne koje mnogima nisu jasne. Ja bih već iskoristio ECA-u da je ona mogla nešto napraviti.

Dakle, sve je u rukama države.

- Zakon postoji, no država ne radi svoj posao, po meni. Koliko znam, Dinamo je podnio tužbe protiv nekih navijača da regresiraju štetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:26