Paun Paunović/CROPIX
HNS NUDI PRILIKU

Vrbanović: 'Ako Split ili Osijek urede stadion, mogu kandidirati za Belgiju!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2013. 10:27

Utakmica s Belgijom 11. listopada vjerojatno će se također igrati u Zagrebu, ali...

- Ako u međuvremenu Split, Osijek ili neki treći grad urede stadion, mogu kandidirati - kaže Vrbanović.

Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima traži između ostaloga indvidualiziranu kupnju ulaznica, čitače karata kroz koje moraju gledatelji ući, tako je moguće i poništiti ulaznice koje su preprodane, kao što je bio sada slučaj za Srbiju, video nadzor za kontrolu zbivanja na tribinama, ali i detektiranja ako je ušao netko sa zabranom dolaska na stadion...

Predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću nije preostalo ništa drugo nego da se brzo pomiri s činjenicom da Hrvatska i Škotska neće igrati na Poljudu.

- Šteta, računali smo na tu utakmicu i bila nam je obećana. Nažalost, nemamo sve uvjete koje FIFA traži i zbog toga se ne može igrati u Splitu. Nismo izigrani, jednostavno je HNS morao donijeti ovakvu odluku nakon što je FIFA poslala dopis . Na nama je da pokušamo što prije nabaviti elektroničke brojače ulaznica na ulazima te da pribavimo videonadzor. Ako to ne napravimo bojim se da nećemo imati uvjete ni za igranje Europske lige, ako se tamo plasiramo - rekao je predsjednik Splićana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:14