Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PROMAŠENA KUPOVINA

VRAĆA SE OTKUDA JE I DOŠAO Dinamov belgijski stoper najavljen kao pojačanje a završio kao flop!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2016. 19:32

Otišao je Jeremy Taravel. Ipak. Belgijski Gent bio je otpočetka zanimljiva opcija, na kraju je sve dogovoreno i Francuz je napustio Maksimir. Dinamo na njemu nije zaradio, to je sigurno, momak koji je stigao prije dvije i pol godine za 1,6 milijuna eura nije isplatio novac koji je u njega uložen.

Sve je počelo loše već na samom početku njegove prve polusezone, ozlijedio se na treningu, stradalo je koljeno i čekala ga je dulja stanka. Više od pola godine prošlo je od povratka na teren, međutim, nikad se nije uspio sasvim nametnuti, i kad se vratio, bio je zapravo tek treća ili četvrta stoperska opcija. Sigali, Šimunović, Schildenfeld, sad i Benković, sve su to igrači koji su bili ispred njega. Iako, treba priznati, imao je nekoliko dobrih partija, imao je razdoblja kad je igrao solidno, no kad je i uhvatio kontinuitet, ispriječila se ozljeda.

Koljena su bila krhka, mišići osjetljivi, Taravel, kad se podvuče crta, nije opravdao sve ono zbog čega je došao. Ali na kraju, eto, ipak je za neki novac (zasad se još ne barata cifrom) napustio Maksimir i vratio se u Belgiju. Odigrao je za Dinamo 54 utakmice, zabio je i šest golova. Pamtimo njegove škarice protiv Slavena Belupa prošle sezone, pamtimo europski gol Skenderbeuu, ali i onaj glupi crveni karton na Kantridi kad je ničim izazvan udario Samardžića glavom i zaradio isključenje te Modre otjerao u poraz. U Maksimiru ostaje njegov brat Nicolas, u Dinamu II, ostaje i uspomena da se u Zagrebu rodilo prvo Taravelovo dijete. A i drugo je na putu.

Sigali, Schildenfeld, Benković i Soldo četvorica su stopera na koje sad računa Kranjčar. Hoće li Modri dovesti još nekoga ili će nakon Taravelova odlaska definitivno spustiti rampu na Šifin povratak u Atenu?

Zagreb, 060416.
Stadion u Maksimiru.
Druga utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
Dinamo - Hajduk.
Na fotografiji: Jeremy Taravel.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:31