ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
GUŽVA NA VRHU TABLICE

VIDEO: Uvjerljivi Osijek izjednačio se s Rijekom, pogledajte eurogol koji je oduševio Bjelicu i društvo

Susret između Slaven Belupa i Osijeka u 12. kolu HNL-a završio je s 2:0 u korist Bijelo-plavih
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2021. 17:12

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:2 (Hiroš 22', Nejašmić 45')

SLAVEN BELUPO: Čović - Grgić (od 90. Zapata), Zirdum, Soldo, Goda - Bogojević, Van Bruggen, Caimacov (od 87. Kocijan) - Kvržić (od 78. Hadžić), Glavčić (od 46. Brković), Krstanović (od 46. Monjac)

OSIJEK: Malenica - Miloš, Lončar, Škorić, Bočkaj - Nejašmić - Fiolić (od 88. Gržan), Kleinheisler (od 71. Bohar), Jugović (od 70. Pilj), Hiroš (od 70. Žaper) - Topčagić (od 80. Mierez)

Koprivnica - Gradski stadion "Ivan Kušek - Apaš". Gledatelja: 467. Sudac: Duje Strukan (Split)


Osijek je nastavio pozitivan niz, pet utakmica je bez poraza, a sigurnom pobjedom u Podravini popeo se na drugo mjesto na ljestvici te se s utakmicom više bodovno izjednačio s Rijekom. Amer Hiroš je prekrasnim golom načeo domaćine, koje je potpuno dotukao Darko Nejašmić uoči odlaska na odmor. Farmaceuti su sad već 11 utakmica bez pobjede, kriza se u Koprivnici nastavlja, tunel je dug, a svjetlo se ne nazire...

Mogao je već u samom otvaranju domaćin usmjeriti tijek susreta u svoju korist. Igrala se 5. minuta kad je Grgić na lijevoj strani lijepo izvrtio Fiolića i ubacio pred vrata, a tamo je Krstanović pobjegao Bočkaju i tukao glavom iz blizine, no vratnica je spriječila rano vodstvo Farmaceuta. Ostao je iskusni napadač samo na jednom prvenstvenom pogotku kojeg je postigao protiv Osijeka.

U 7. minuti Kvržić je u priliku izbacio Grgića, ali je završnica bila slaba. Na drugoj strani u prilici se našao Fiolić, nije uspio pucati, nakon toga Nejašmićev je udarac otišao daleko od gola.

Nije Slaven izlazio u visoku presing na Osijekovu zadnju liniju, povukao se na svoju polovicu i prepustio inicijativu suparniku. Povremeno su gosti morali i preskakati igru, jer su svi prilazi prema Čoviću bili dobro zatvoreni. Prvi konkretniji pokušaj imao je Kleinheisler u 12. minuti nakon povratne lopte Fiolića, ali je Čović ukrotio njegov udarac.

Prvi pogodak Osijeka stigao je na polovici prvog poluvremena, a plod je pogreške jednog od najiskusnijih domaćih igrača, bivšeg člana Osijeka Kvržića. On je nakon ubačaja Kleinheislera s lijeve strane slabo reagirao, nije uspio očistiti loptu koja je stigla do Amera Hiroša, a on je fantastično pogodio suprotne rašlje nemoćnog domaćeg vratara.

EUROGOL AMERA HIROŠA ZA 1:0

Domaći su u 27. minuti tražili kazneni udarac nakon pada Kvržića, no sudac Strukan procijenio je da je sve bilo čisto. U 30. minuti prekršaj na Grgiću, sudac pušta prednost, a Krstanović tuče daleko od gola. Zbog prigovora sucima nakon te situacije požutio je Slavenov trener Zekić.

Dobro je u 33. minuti desnu stranu probio Bogojević, no Glavčić je malo zakasnio na udarac. U završnici prvog dijela Fiolić je tukao iznad grede, ubačaj Bogojevića boksanjem je riješio Malenica, a onda su taman uoči odlaska na odmor gosti otišli na +2. Osijek je jak iz prekida, Slaven ih ove sezone baš i ne brani najbolje, i rezultat je bila druga lopta u Čovićevoj mreži. Nejašmić je glavom poentirao s manje od pet metara, definitivno mu je ostavljeno previše vremena i prostora.

GOL DARKA NEJAŠMIĆA ZA 2:0

U nastavak je Zekić krenuo s dvojicom novih, umjesto Glavčića i Krstanovića ušli su Brković i Monjac. Djelovao je Slaven odlučnije i bolje na početku drugog dijela, a u 48. minuti u dobroj prilici našao se Monjac, ali je iz daljine tukao daleko od gola. Nije to drugo poluvrijeme ponudilo previše uzbuđenja pred vratima, Osijek se zadovoljio kontroliranjem rezultata i držanjem suparnika relativno daleko od svojih vratiju, dok je Slaven rijetko dolazio u suparničku trećinu gdje nije bio previše opasan.

Jedna od rijetkih prijetnji Farmaceuta stigla je u 64. minuti, kad je Monjac pokušao primiriti ubačaj Bogojevića, no nije uspio, a potom je Kvržić napravio prekršaj na vrataru Malenici.

Osječani su u završnim minutama imali još dvije prilike za treći pogodak. Udarac Miereza blokirao je Soldo, dok je u sudačkoj nadoknadi Bočkaj pokušao iz slobodnog udarca, no lopta je od domaćeg bloka završila u korneru. Bilo je to sve u ne odveć bogatoj koprivničkoj predstavi pred vrlo malim brojem gledatelja koju su puno zadovoljniji okončali gosti iz Gradskog vrta.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix


KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Bočkaj prijeti iz slobodnog udarca, od bloka odlazi lopta u korner.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - Izlazi i Alen Grgić, posljednje minute odigrat će Kolumbijac Zapata.

88' - Ide iz igre solidni Ivan Fiolić, mijenja ga Šime Gržan. Također, izišao je Caimacov kod Farmaceuta, ulazi Mateo Kocijan.

87' - Škorić je dobio žuti karton nakon starta na Hadžiću... Bjelicu je to vidno uzrujalo, a ponovljena snimka pokazuje kako je Škorić možda uistinu prvo došao do lopte. Kako bilo, žuti je upisan.

85' - Zabilježit ćemo i ovaj pokšaj Petra Bočkaja: desnicom, iz daljine - lak plijen za Čovića.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

84' - Pilj je izveo slobodnjak koji je izborio Damjan Bohar, odlazi i to preko gola.

80' - Za danas je gotov i Mihret Topčagić. Zamijenit će ga prošlogodišnji najbolji strijelac HNL-a Ramon Mierez koji definitivno nije u najboljoj formi - zadnji je pogodak postigao prije čak dva mjeseca.

78' - Nova izmjena u redovima Farmaceuta. Ušao je Nedim Hadžić umjesto Zorana Kvržića.

77' - Matko Zirdum, sada s kapetanskom vrpcom nakon Krstanovićeva izlaska, povlači s leđa Topčagića i opravdano ulazi u Strukanovu bilježnicu.

70' - Trostruka promjena kod Osječana. Iz igre će Kleinheisler, strijelac Hiroš i Jugović, priliku dobivaju Damjan Bohar, Mihael Žaper i Marin Pilj.

66' - Fiolić se othrvao pritisku svog čuvara, prošao po desnom boku i ubacio u peterac za Topčagića, ali blokira to osječka obrana...

64' - Evo napokon malo uzbuđenja... Monjac je bio u šansi, no bježi mu lopta. Kvržić je pokušao doći do nje, brži je ipak Malenica. Pritom je nogom po glavi Kvržić zakačio osječkog vratara, srećom bit će sve u redu.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

60' - Osječani su u potpunosti umtrvili tempo utakmice, kontroliraju sredinu terena i ne dopuštaju Koprivničanima kombinatoriku. Zekićevi džokeri s klupe zasad aktivni, ali bez konkretnijeg učnika.

55' - U jednoj je akciji Arijan Brković napravio pomutnju u obrani Osijeka, odmah je skočio Bjelica kao oparen, izvikao se na svoje trupe te poslao trojicu na zagrijavanje - Pilja, Miereza i Bohara.

49' - Odmah prijeti Monjac! Pobjegao je po desnome boku, izgledalo je obećavajuće, no završni udarac ide pored gola...

46' - Vraćamo se u Koprivnicu. Dvije je promjene napravio Zoran Zekić, vidljivo ljut nakon prvoga poluvremena - ulaze Arijan Brković i Mateo Monjac umjesto Nemanje Glavčića i Ivana Krstanovića.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Zaprijetio je Slaven Belupo na startu utakmice, bljesnuli su još koji put tijekom prvoga dijela, međutim Osječani su se pokazali kao dominantna, kvalitetnija i organiziranija momčad. Eurogol je zabio Amer Hiroš, u samoj je završnici glavom pogodio Darko Nejašmić i tom se prednošću otišlo na odmor.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - GOOOL! Bočkaj je ubacio iz kornera, a Nejašmić se vinuo nebeski visoko te glavom zakucao u mrežu za 2:0!

43' - Fiolić sada prijeti, no odlazi to daleko preko gola...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

37' - Prvo je 'požutio' Bogojević zbog povlačenja Hiroša, a zatim i Caimacov zbog udaranja po licu Darka Nejašmića. To sve dovoljno govori o nemoći Farmaceuta, očigledno je da je Osijek ipak dominantna i kvalitetnija momčad.

30' - Opet pokušava Krstanović, ovog puta iz daljine, no samo preko gola.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

27' - SALVE ZVIŽDUKA S TRIBINA! Skočili su Koprivničani i tražili najstrožu kaznu nakon što je u kaznenom prostoru pao Glavčić... Ubacio je Bogojević, a Krstanović promašio centaršut do kojega nije došao srpski veznjak jer je u duelu s nekim od osječkih braniča završio na travnjaku... ipak, ponovljena snimka pokazuje da je sve čisto, ispravna Strukanova odluka.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

22' - GOOOL! Grubo je pogriješila obrana Slavena, točnije Zoran Kvržić, a lopte se dočepao Amer Hiroš i prekrasnim udarcem s ruba šesnaesterca svladao nemoćnog Čovića... Slavi Bjelica, slavi osječka klupa, Bijelo-plavi vode 1:0!

17' - Petar Bočkaj grubim prekršajem zaustavlja Bogojevića uz samu aut-liniju, smjesta mu je sudac Strukan uručio žuti karton.

15' - Grgić radi prekršaj na Lončaru, ali prolazi samo s usmenom opomenom... Zanimljivost je da je Alen Grgić gotovo cijelu svoju karijeru proveo u dresu Bijelo-plavih tako da iznimno dobro poznaje gostujuću momčad. Ne samo to, Grgić je na početku ove sezone upisao i jedan nastup za Osječane, baš kontra - Slaven Belupa!

12' - Uzvraćaju sada i Osječani! Fiolićevu povratnu loptu mogao je i bolje iskoristiti Kleinheisler, međutim neutralizirao je taj pokušaj vratar Ivan Čović.

5' - Prva šansa na utakmici! Zaprijetili su Farmaceuti, Krstanović bježi Bočkaju i glavom trese vratnicu! Malo je nedostajalo HNL veteranu da postigne rani pogodak...

1' - Počeo je susret u Koprivnici. Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix


14.00: Stigli su sastavi. U odnosu na očekivane sastave, kod Slaven Belupa starta Bogojević umjesto Brkovića, dok je Bjelica napravio dvije zvučne promjene. Umjesto Bohara starta Fiolić, a umjesto prve napadačke zvijezde kluba Ramona Miereza - Mihret Topčagić.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 17:54