Nikola Vilić/CROPIX
NOGOMET (Ž)

VIDEO: Sjajan otpor Hrvatica!

Piše: HinaObjavljeno: 30. listopad 2013. 21:48

U susretu trećeg kola skupine 1 kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2015. godine u Kanadi hrvatske nogometašice su u Frankfurtu pružile odličan otpor europskim prvakinjama Njemicama izgubivši 0-4 (0-0).

Njemačka je u posljednje dvije utakmice deklasirala Sloveniju 13-0, a Rusiju 9-0, pa poraz 0-4 ne zvuči tako loše. Štoviše, njemačka izbornica najavljivala je premije svojim igračicama ako zabiju Hrvatskoj 15 golova. Ali Njemice nisu bile ni blizu...

Odabranice izbornice Marije Damjanović protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu odigrale su sjajno prvo poluvrijeme u kojem nije bilo golova. Nažalost, u nastavku susreta su zbog nedostatka snage i pada koncentracije primile četiri gola. Tragičarka utakmice bila je Helenna Hercigonja-Moulton koja je u razmaku od svega šest minuta zabila dva autogola (56, 62), a golove za Njemačku postigle su i Celia Šašić (52), te Luisa Wensing (80).

Koliko je Njemačka bila dominantna najbolje pokazuje podatak od čak 29 udaraca upućenih prema vratima Doris Bačić, dok su naše nogometašice upisale samo dva udarca.

Nakon tri kola Njemačka vodi na ljestvici s devet bodova, Irska ima četiri, Slovenija i Slovačka po tri, Hrvatska je peta s jednim bodom, dok je Rusija na začelju bez bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 14:18