DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
OPET JE TO NAPRAVIO

VIDEO: Pogledajte Lovrićev gol u stilu Blaža Sliškovića i sjajnu solo-akciju za izjednačenje

U susretu 12. kola HNL-a Gorica je na domaćem terenu remizirala (1:1) s Istrom
Piše: Toni Roić/Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2021. 17:07

GORICA - ISTRA 1961 1:1 (Mlinar 12' ag. / Bande 54')

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Sarić (od 57. Pršir), Babec (od 79. Fruk), Kalik (od 57. Delfi) - Mitrović (od 79. Janković), Lovrić, Dieye (od 67. Brodić)

ISTRA 1961 (4-3-3): Lučić - Navarro, Silva, Galilea, Marin - Perera - Blagojević, Mlinar - Mišković (od 66. Lisica) - Bande (od 87. Serderov), Beljo

Velika Gorica - stadion ŠRC Velika Gorica. Gledatelja: 400. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)


Gorica i Istra 1961 odigrali su bez pobjednika 1:1 u utakmici koja je malo čime mogla oduševiti. Velikogoričani su odigrali najgoru napadačku partiju u dosadašnjem dijelu sezone, nisu stvorili niti jednu čistu priliku, dok Puljani ipak nisu imali dovoljno kvalitete i znanja da bi iz Turopolja odnijeli puni plijen, iako je njima i osvojeni bod posve dobar.

Trener Gorice Krunoslav Rendulić odlučio je prvi put u 12. kolu pokloniti povjerenje vrataru Dominiku Kotarskom u prvenstvenoj utakmici, a dosad standardni Ivan Banić zauzeo je mjesto na klupi za pričuve. Kotarski je na posudbi iz Ajaxa, brani i za mladu reprezentaciju Hrvatske, a sada je dobio priliku i u velikogoričkom prvoligašu.

Nakon usporenog starta obje momčadi, Kotarski je i prvi od dva vratara morao drhtati jer najprije je u 8. minuti Bande pucao zamalo pokraj okvira vrata, da bi u sljedećoj minuti Drion Drena Beljo imao isti zicer za Puljane.

Nakon nesporazuma u obrani domaćih, Beljo je dobio loptu sam u šesnaestercu, pucao je desnom nogom s desetak metara i pogodio lijevu vratnicu. Sreća je spasila Velikogoričane, a gosti nisu poklon iskoristili, dok se već u 12. minuti na suprotnoj strani dogodilo suprotno i Frano Mlinar je domaće počastio autogolom.

Kristijan Lovrić je u svom stilu iz kornera pucao direktno na vrata, Mlinar je zahvatio loptu glavom i prevario svog vratara Lučića za vodstvo Gorice 1:0. Lovrić je vrlo sličan gol postigao prošle sezone u Rijeci, ali je također pisan autogol Franku Andrijaševiću, koji je tek malo dirao loptu i to je zapravo bio gol Lovrića direktno iz kornera. Baš u stilu Blaža Sliškovića čiji se legendardni pogodak pamti iz dvoboja Hajduka i Crvene zvezde u bivšoj Jugoslaviji.

Rano vodstvo zadovoljilo je domaće i do kraja prvog poluvremena viđena je rastrgana igra u kojoj nitko nije stigao do opasnije akcije, koja bi mirisala na gol.

U 51. minuti Kotarski je dokazao da može biti jako bitan adut Gorice, kada je skinuo odličan udarac glavom Galilee, koji je pucao poslije kornera Blagojevića. Lopta je išla pod gredu, a Kotarski je mačjim refleksom izbio u korner.

Ta prilika kao da je bila najava 54. minute kada je Bande nakon solo prodora ušao u šesnaesterac i pogodio ljevicom za 1:1. Domaćini su protestirali smatrajući da je bio prekršaj na Keiti u začetku akcije, ali sudački konzilij nije mislio tako i Gorica je morala krenuti s centra. Najboljem strijelcu Istre Bandeu ovo je bio peti ligaški pogodak u sezoni.

Ubrzo je Lovrić dobio priliku za slobodan udarac s dvadesetak metara, ali više s desne strane, pa je pucao vrlo jako, ali i neprecizno preko vrata. Na drugoj strani Blagojević i Bande imali su dvije obećavajuće pozicije za udarac, ali nisu bili precizni. Rendulić je do 79. minute napravio svih pet izmjena pokušavajući pokrenuti stvari na terenu, ali Velikogoričani nisu imali rješenja kojim bi ugrozili vratara gostiju Lučića. Pokušao je Lovrić izvana u 82. minuti, ali nedovoljno jako i precizno, dok je kontra Puljana preko Belje u 89. minuti zaustavljena u posljednji trenutak, pa je ostalo neodlučenih 1:1.

Prvi put u Velikoj Gorici lopte su skupljale sakupljačice, pionirke ŽNK Gorica, što će se možda i više pamtiti od većim dijelom utakmice očajne kvalitete nogometa viđenog jučer u turopoljskoj prijestolnici.

Trener Gorice Krunoslav Rendulić:

- Ne mogu biti zadovoljan jer nismo bili pravi u ovoj utakmici i od prve minute držala nas je neka neobjašnjiva nervoza. Dovoljno je bilo vidjeti kako smo dali loptu Belji, koji ipak nije zabio. Uspjeli smo povesti, ali nije ni to bilo dovoljno. I poslije one prve pauze smo bili lošiji i sad opet, očito nam pauze ne odgovaraju. Moramo prespavati i jako dobro analizirati ovu utakmicu, kako bismo protiv Hajduka sljedeće subote bili mnogo bolji.

Trener Istre Gonzalo Garcia:

- Imali smo dvije dobre šanse na početku utakmice, a onda smo primili vrlo nesretan gol nakon kornera. No, za razliku od nekih prijašnjih utakmica, nismo pali. Uspjeli smo izjednačiti i još ne dopustiti suparniku koji ima dosta jakih individualaca da nam prijeti. Bod je dobar i zadovoljan sam, iako ostaje dojam da smo mogli osvojiti i sva tri uz malo više hrabrosti i koncentracije. (tr)


KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - U samoj je završnici žuti dobio i Keita.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Tek druga izmjena kod Istre. Bande se žali na ozljedu, zamijenit će ga Serder Serderov.

83' - Žuti karton dobio je Muhammed Musa.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

82' - Novi Lovrićev pokušaj! Opalio je ljevicom najopasniji igrač Gorice, no išlo je to po sredini i lako hvata Lučić.

79' - Posljednje promjene u momčadi Gorice. Umjesto Babeca i Mitrovića u igru će Toni Fruk i Niko Janković.

74' - Blagojević rukama zaustavlja Pršira i opravdano završava u Pejinovoj bilježnici.

73' - Istra je sad zamalo preokrenula! Drena Beljo je okrenuo svog čuvara i uposlio Bandea na drugoj vratnici, napadač Burkine Faso nije najbolje zahvatio tu loptu koja je išla uz samu gol-liniju, da bi je Krizmanić na kraju izbacio u korner...

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

67' - Nova izmjena kod domaćih. Dieye Matar je odigrao svoje za danas, ulazi nekad velika Dinamova nada Fran Brodić.

66' - Mijenja i Istra. Ulazi 18-godišnji Mateo Lisica umjesto Roberta Miškovića.

58' - Opet prijeti Lovrić iz slobodnjaka, otišlo je to malo iznad grede...

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

57' - Reagira odmah Kruno Rendulić. Ulaze Younes Delfi i Jurica Pršir umjesto Kalika i Sarića.

56' - Perera zbog prekršaja dobiva žuti karton.

54' - GOOOL! Bande se sjurio po desnoj strani, ispremiješao je obranu Gorice, prošao trojicu igrača i zatim sjajno pogodio za izjednačenje!

51' - Strašna obrana Kotarskog! Galilea je silovito tukao glavom nakon kornera, a vratar Gorice čupa to ispod grede!

46' - Vraćamo se u Veliku Goricu. Nema promjena u sastavima.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Negledljivo, 'mršavo', prigodama prazno i nepotrebnim startovima ispresijecano poluvrijeme gledali smo u Velikoj Gorici. Sedam prema pet za Istru - naravno, u kategoriji prekršaja. U onoj važnijoj rubrici stoji 1:0 za Goricu. Ni taj pogodak nije plod izrađene akcije, Mlinar je pogodio vlastitu mrežu u 12. minuti nakon što je tri minute prije toga Drena Beljo na suprotnoj strani promašio zicer te zatresao vratnicu. Vrijeme je za potez trenera.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

45'+2' - Elvis Sarić, potpuno nepotrebno, udara Bandea po nogama... napadač Istre pada kao pokošen i sudac Pejin pokazuje prvi žuti karton nekom igraču Gorice.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade. Vjerojatno zbog sveg tog valjanja po travnjaku...

42' - Kalik udara po nogama Galileu, branič Istre je na tlu, ukazuje se liječnička pomoć... Ni ovog puta Pejin ne izvlači karton. Vrlo gruba igra uz negledljiv nogomet - rezime dosadašnjeg dijela susreta.

39' - Novi okršaj, ovaj put Blagojevića i Keite, završio je samo usmenom opomenom. U nedostatku pravih prigoda, ovakvi su dueli jedino što je eventualno vrijedno izdvojiti.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

33' - DVOJBENA SITUACIJA! Bande je centrirao, a Mlinar se ubacio iz drugoga plana, Kotarski je također bio na toj lopti i pitanje je je li prvi stigao do nje... usput je Babec možda povlačio za dres Mlinara i imat će tu VAR soba dosta posla.

Evo i koškanja Bandea i Krizmanića dok se čeka odluka VAR-a! Bande će izvući deblji kraj i dobiti žuti karton...

Ništa od jedanaesterca! Tihomir Pejin je pokazao na sugestiju VAR sobe da se igra nastavlja.

31' - I bio je to novi izvrstan pokušaj iz slobodnjaka! Opalio je Kristijan Lovrić, precizno i snažno, ali brani to Lučić na drugoj vratnici!

30' - Keita je iznudio prekršaj u zoni udarca... izvest će to, razumije se, opasni Lovrić.

28' - Pokušava i Lovrić iz daljine, no - za njegove standarde - vrlo neprecizno.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

24' - Uhh, ovo je izgledalo bolno... Babec je pao u duelu s Mlinarom, vidjelo se kako ga je po nozi zahvatio branič Istre i odmah se Babec srušio na tlo uz bolnu grimasu. Srećom, nakon liječniče intervencije, pridigao se veznjak Gorice i nastavit će susret. Mlinar je tako, nakon autogola, upisao i žuti karton.

21' - Evo udarca Kalika, zaustavlja to blok Istre.

18' - Prijeti opet Istra, ali smirio se tempo utakmice nakon ovog autogola. Puljani pokazuju veliku volju, no obrana Gorice djeluje vrlo konzistentno.

12' - GOOOL! Lovrić je ubacio iz kornera, a Mlinar - u namjeri da glavom izbije iz šesnaesterca - vara vlastitog vratara i pogađa vlastitu mrežu... Gorica autogolom vodi 1:0!

9' - Kakav propust Gorice! Jovičić je praktički dao loptu u noge Drena Belji, a ovaj s desetak metara ne koristi taj poklon i pogađa vratnicu!

8' - Prilika za Istru! Bande je pobjegao obrani domaćih i gađao preko gola...

1' - Počela je utakmica između Gorice i Istre 1961! Glavni je sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 05:23