NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
ODLIČNA UTAKMICA

Video: Pogledajte kako je Rijeka sjajnom akcijom probila Šibenik i došla do pobjede na Šubićevcu

Josip Drmić presudio je u susretu Šibenika i Rijeke, postigao je svoj treći gol u sezoni
Piše: SN, Davor TrutinObjavljeno: 10. travanj 2021. 21:06

ŠIBENIK - RIJEKA 0:1 (Drmić '72)

Stadion Šubićevac. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin(D.Miholjac). Pomoćnici:Tomas, Keglević. Četvrti: Burilo. VAR: Bel. AVAR: Šarić. Delegat: Vukojević.

ŠIBENIK: Rogić – Batarelo (od 86.Todoroski), Schildenfeld, Bilić (od 78. Bailone), Kvesić (od 86.Mina) – Mesa, Ćurić, Bulat, Martin (od 77. S. Sahiti) – Prince (od 63. E.Sahiti), Jurić. TRENER: Sergi Escobar.

RIJEKA: Nevistić – Štefulj, Capan, Galović, Tomečak – Mudražija (od 69. Liber), Gnezda Čerin – Murić (od 88.Escoval), Pavičić, Drmić (od 88. Yateke) – Kulenović (od 60.Menalo). TRENER:Goran Tomić.

ŽUTI KARTONI: Bilić (40 – preoštar start), Ćurić (52 – lakat), Pavičić (83 – preoštar start). IGRAČ UTAKMICE: Josip Drmić.

----------------------------------------------------------------------------

Šibenik je počeo u sličnoj formaciji kao tjedan dana ranije protiv Dinama, s tim da je Prince dobio prednost u odnosu na Emira Sahitija, a malo iznenađenje predstavljalo je uvrštenje Batarela na desni bok umjesto kartoniranog Pajića. Rijeka je istrčala u više-manje najavljenom i očekivanom sastavu. Kulenović je ipak dobio prednost ispred Menala, a Drmić je osvanuo na lijevom krilu.

Pogledajte pogodak Drmića:

Escobar je naložio visoki presing od 1. minute na zadnji red Riječana. To ih je očito malo iznenadilo. Žustar start Šibenčana donio im je već u prve tri minute tri opasne situacije pred golom Nevistića. Brzu akciju Martina zaključio je Ćurić udarcem u bliži kut, ali skinuo je taj šut Nevistić, odbivši loptu u korner. A iz tog kornera Marko Bulat je dvaput pucao, i opet je vratar Rijeke bio budan.

Na drugoj strani Murić je pokušao slabijom desnom nogom, ali posve neopasno po Rogića. Isti igrač je ponovno pucao s nekih 25 metara, ali opet je ciljao previsoko. U 19. minuti Rijeka je prijetila iz kornera preko Drmića, a potom i Gnezda Čerin neprecizno. Gost sa Kvarnera najopasniji je iz prekida. U 23. minuti i najbolja prilika za goste, Murićeva lopta pronašla je Galovića, čiji udarac Rogić uz pomoć grede sjajno brani.

Uzvraća i Šibenik, Bulatova duga lopta za Kvesića, koji je probio stranu i vrlo dobrim udarcem na kušnje stavio Nevistića. Momčad s Kvarnera uspjela je probiti iz igre šibensku obranu rastvorivši je kroz sredinu, ali silovit šut Kulenovića nije ugrozio Rogića. U 42. minuti otvorila se najbolja šansa za domaćina, neoprezni Mudražija je predao loptu Juriću u noge, centarfor Šibenčana povukao je desetak metara, ali nije pogodio mrežu Rijeke za svoj jubilarni 10. gol sezone. Čerin je potom sebi stvorio prostor za udarac, ali danas nije bio dan napadača…Barem dotad.

Dobro otvaranje nastavka za Šibenik s dvije velike šanse. Martin je brzom loptom pronašao Ampema, Ganac je pucao, ali samo u blok. Minutu potom iz prekida je Bulat uposlio Schildenfelda, ovaj spustio do Ćurića, ali opet se na putu do gola Rijeke ukazala obrana i blok gostiju. Iako ih nema na tribini, Funcuti su se ukazali bakljadom s okolnih balkona podsjetivši na svoj 38. rođendan baš na današnji dan.

Čim je ušao s klupe Emir Sahiti je zaprijetio Nevistiću, no njegov udarac ukrotio je vratar Riječana. Rasplamsalo se sredinom drugog poluvremena, prvo je Jurić hitao u kontru, Nevistić dalekim izlaskom na 30 metara spriječio opasnost, a potom na drugoj strani je Schildenfeld zamalo zabio autogol nakon ubačaja Mudražije. Kao da je malo splasnula energija Narančastih, Rijeka se počela sve više nametati kroz sredinu. I, to su uspjeli naplatiti.

U 72.minuti popustila je šibenska obrana, rutiner Drmić je donio prednost Riječanima. Dodavač je bio mladi Liber, koji je netom ranije ušao u igru. Nakon nekoliko kratkih pasova ispala je šibenska obrana, u pravo vrijeme je loptu u prostor dobio Drmić, koji je rutinski zaobišao Rogića i poentirao.

--------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Josip Drmić presudio je na Šubićevcu, na kraju zaslužena pobjeda za Bijele koji su ipak bili nešto konkretniji od domaće momčadi.

82' - Pokušao je Ćurić, ali bio je dosta neprecizan. Ide Šibenik barem po bod, vidjet ćemo može li se promijeniti rezultat, sele se svi igrači Šibenika na protivničku polovicu...

72' - Goooool! Evo nam gola konačno danas u HNL-u! Sjajna akcija nogometaša Rijeke i u strijelce se upisuje - Drmić! Treći gol za njega ove sezone. S nekoliko brzih dodavanja izbacili su obranu Šibenika nogometaši Rijeke i Drmić je na kraju imao sjajan finiš...

65' - Samo jedmom loptom preselio je Šibenik igru iz svog u protivnički šesnaesterac, ali akcija Sahitija i Kvesića na kraju nije dobro završila, lopta za Nevistića.

62' - Murić je pokušao s ruba šesnaesterca, ali odlazi ovo ipak previsoko, ništa od promjene rezultata.

56' - Sretan rođendan navijačima Šibenika! Naravno, nema ih na stadionu, ali ima ih na obližnjim balkonima koji sad tamo pale baklje...

53' - Ćurić je za lakat u lice "nagrađen" žutim kartonom i neće biti u sljedećem izazovu protiv Varaždina na raspolaganju svom treneru...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

48' - Šibenik opet prijeti! Evo sad Ćurića koji pokušava, ali ništa od ove prijetnje... Dobar, jaki Šibenik u nastavku!

47' - Ampem je pucao s nekih 10-ak metara iskosa, prva ozbiljnija prijetnja Šibenika u nastavku utakmice. Čini se da nije baš dobro zahvatio ovu loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Zanimljiv nogomet, ali bez golova. Rijeka je bila bliža golovima, zatresla je okvir, ali ništa od promjene početnog rezultata...

42' - Mudražija je grubo pogriješio, visoki pritisak Šibenika se isplatio, Jurić se sjurio prema šesnaestercu, ali pod pritiskom puca s ruba i pokušaj odlazi dosta visoko.

40' - Prvi žuti karton na utakmici odlazi na adresu Karla Bilića zbog grubog prekršaja na centru igrališta. Prije dva dana produžio je ugovor sa Šibenikom...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

31' - Kulenović u dobroj šansi! Bila je ovo sjajna prilika, nakon preskakanja igre dugom loptom ispala je obrana Šibenika, Kulenović se oslobodio i potegnuo na ulasku u šesnaesterac, ali nije to išlo u okvir gola, otišlo je dosta visoko...

23' - Sjajna situacija za Rijeku, Murić je ubacio u šesnaesterac, Galović je oštro tukao glavom, ali Rogić je uspio otkloniti opasnost uz pomoć grede!

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

18' - Traži se jedanaesterac, čini se da je Ampem igrao rukom u svom šesnaestercu ili ipak nije? Igra se dalje, ništa od penala, odmahuje sudac...

11' - Oslobodio se Murić s desne strane i potegnuo s nekih 25 metara iskosa, gađao je gornji lijevi kut, ali bilo je to dosta previsoko. Prvi je to pokušaj momčadi iz Rijeke prema vratima u utakmici.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

8' - Bulat je izveo s lijeve strane još jedan korner, dobro je naciljao Schildenfelda u petercu, ali nije dobro pucao iskusni stoper i otklonjena je opasnost.

3' - Odlično otvaranje za Šibenik, Nevistić brani jedan nezgodan pokušaj Jurića i izbacuje u prvi korner u utakmici. U nastavku akcije puca i Bulat, ali na kraju je uspješno odrađena obrana, još jednom je Nevistić sjajno obranio.

1' - Počela je utakmica.

----------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 01:39