Hajduk Digital TV
KAOS U VELIKOJ GORICI

VIDEO: Pogledajte incident na utakmici juniora Hajduka! Potukli se treneri, pljuštala isključenja,...

Prvi poraz Hajduka u Gorici i šaketanje trenera Raića, Roguljića i Budimira
Piše: Toni RoićObjavljeno: 07. svibanj 2022. 14:25

Kad već seniori Gorice ove sezone, prvi put otkako su prvoligaši, u četiri utakmice u ligi, te u polufinalu Hrvatskog kupa, nisu uspjeli svladati Hajduk, odlučila je to u subotu ujutro napraviti juniorska momčad. Iako debitanti u najjačoj juniorskoj ligi, Velikogoričani koje vodi trener Sven Raić igraju odlično, drže drugo mjesto, a vodećem Hajduku su u okviru 26. kola nanijeli i prvi poraz rezultatom 1:0, te mu se približili na samo dva boda zaostatka.

Splićani su u Turopolje stigli prepuni samopouzdanja nakon što su prošlog vikenda pred 1.200 navijača isprašili Dinamo 3:1, a da su svladali i Goricu, nitko ih više u preostale četiri utakmice do kraja ne bi mogao zaustaviti da i drugu godinu u nizu osvoje naslov i izbore plasman u juniorsku Ligu prvaka. Predvođeni Čuićem, Domančićem, Krolom, Brajkovićem i ostalima (nedostajao samo Pukstas koji je s prvom momčadi), vjerovali su gosti da na pomoćnom terenu velikogoričkog stadiona dolaze po tri boda, ali od prve minute dočekala ih je goropadna domaća družina, kojoj je trener seniorske momčadi Samir Toplak ustupio udarnog napadača Caia Cruza, kao i još nekoliko najboljih juniora, koji su već upisivali prvoligaške seniorske minute (Brlek, Skrbin, Jug, Sim).

Gorica je udarila žestoki presing i dok se gosti nisu ni snašli, već u 5. minuti Brazilac Cruz je matirao vratara Bornu Buljana. Pokazat će se da je to bilo dovoljno za trijumf jer Hajduk nije mogao do kraja pronaći svoju opasnu i kombinatornu igru, rijetke su bile prilike kao i udarci, a sve što je i išlo prema vratima domaćina, sigurno je amortizirao vratar Faruk Dalipagić, izuzetno talentirani mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, mladić koji neodoljivo podsjeća na Asmira Begovića. Hajduk se žalio na situaciju s mogućim prekršajem na Želaliću za kazneni udarac, ali to spada u sferu alibija kada se izgubi.

Na kraju golemo slavlje Velikogoričana, koji su potvrdili da njihova tradicionalna pjesma "hoćemo titulu još ove godine" ima itekako ozbiljnu podlogu, makar i dalje jedino Hajduk od četiri vodeća kluba (treći Dinamo i četvrta Lokomotiva imaju dvije utakmice manje i šest, odnosno osam bodova manje od Hajduka) sam odlučuje o svojoj sudbini.

- Napadamo titulu dalje, nismo došli do ovdje da bismo sada pustili gas - kazao je napadač Gorice Vanja Kulenović, dok je veznjak Luka Brlek naglasio:

- Bilo je teško, ali s Cruzom ipak malo lakše, a on je i odlučio utakmicu. Hajduk nije očekivao naš presing na početku, prepali su se, a mislim i podcijenili nas, misleći da će im biti lako. Sad imamo još više želje i još više šanse, a ako ćemo biti ekipa kao i dosad, zašto ne bismo na kraju završili iznad Hajduka i Dinama, iznad svih!

Potukli se treneri

Da ipak sve ne protekne u sportskom duhu zaista velike utakmice velikog uloga, pobrinuli su se oni, koji su to najmanje smjeli - treneri obje momčadi. Pedagozi i učitelji koji bi uvijek trebali biti najsmireniji, bili su najluđi i u 56. minuti izazvali su međusobnu tučnjavu i incident, koji je uzrokovao čak 12 minuta prekida.

>>>Incidentnu situaciju možete pogledati OVDJE<<<

Kako je pojasnio sudac utakmice Patrik Pavlešić iz Duge Rese, do šaketanja je došlo jer je "u prekidu igre trener Gorice Sven Raić krenuo prema klupi Hajduka po zadržanu rezervnu loptu za igru, gdje mu gostujući pomoćni trener Ivica Roguljić snažno baca u predio tijela, te dolazi do fizičkog sukoba i obostranog udaranja rukama u predjelu glave".

Osim njih dvojice, isključenje je zaradio i glavni trener Hajduka Marijan Budimir zbog fizičkog sukoba i zbog držanja otvorenom rukom za lice trenera Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:34