Igor Pajač
 CROPIX Cropix
DVAPUT GLEDAO VAR

VIDEO: Nije gol? Pogledajte situaciju zbog koje su u Dinamu poludjeli, evo što je Pajač zapravo vidio

Ivanušec je zakačio igrača Rijeke po licu, ali je pritome i nagazio stopalo suparnika
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. listopad 2021. 20:36

Igor Pajač imao je iznimno težak posao u fantastičnom derbiju koji smo gledali između Rijeke i Dinama (3:3). I dobro je Pajač na kraju odsudio, krucijalne odluke bile su ispravne. Prvi je 11-erac za Modre bio čist. U 65. minuti prvi je put Pajač pozvan da pogleda VAR.

Velkovskog je u bloku lopta najprije pogodila u nogu, potom se od nje odbila u ruku koja je bila dosta visoko i ipak vidljivo odvojena od tijela. Stoga je bilo logično da pokaže na 11 metara, iako je toj ruci prethodilo igranje nogom, što se najčešće ne kažnjava. Velkovski je u ovoj situaciji trebao više paziti na položaj ruke.

U 74. minuti Pajač je ponovno morao gledati VAR. Oršićev gol je bio čist, ali prethodio mu je napadački prekršaj koji je Ivanušec u građenju skrivio na Sellahiju. U toj je situaciji Ivanušec puno mahao rukama te je zakačio igrača Rijeke po licu, ali je pritome i nagazio stopalo suparnika pa je Pajačeva odluka da se poništi gol bila ispravna.

Tražili su Riječani da Menalo dobije crveni karton zbog dosta grubog prekršaja na Ampemu u 71. minuti, ali Pajač mu je pokazao žuti, što je realno napadač Dinama i zaslužio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:44