IVAN PERIC/CROPIX Cropix
POJAČAVA SE OSIJEK

VIDEO Bjelica predstavio tri pojačanja: ‘Podsjeća na mene kao igrač, možda je i malo bolji nego ja‘

‘Voli driblat, voli zabiti, zna podvaliti loptu, pravi "hakler", kaže trener Osijeka.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. lipanj 2021. 16:00

Nenad Bjelica i službeno je predstavio tri ovoljetna Osijekova pojačanja - Šimu Gržana, Amera Hiroša i Slavka Bralića - koji su u pogonu od prvog dana priprema. Sva trojica su u Gradski vrt stigla bez odštete isplaćene njihovim prethodnim klubovima te su potpisali trogodišnje ugovore.


- Za Šimu procijenili kako nam treba igrač njegovih karakteristika. Nedostajalo nam je malo brzine u kadru, a on je svojim igrama zaslužio mjesto u klubu koji ima ambicije. Amer je iskoristiv na nekoliko pozicija, igrač je vica koji vidi nešto što drugi igrači možda i ne vide, a može sam s jednim potezom riješiti utakmicu. Često nam je nedostajao igrač koji u malom prostoru može nešto iskreirati i napraviti višak, a to je njegova najveća kvaliteta. Slavko se vraća kao puno iskusniji igrač. Bio je cijenjen kao hrvatski nogometaš u Srbiji što nešto govori - predstavio je Bjelica trojicu prinova u kadru.


Gržan je dobro poznato ime u Prvoj HNL te očekuje kako će "borba za trofeje biti lakša nego borba za goli život" kakvu je prošle sezone imao u Istri. Bralić se u Osijek vratio nakon šest godina jer ima nedovršenog posla "pomogao sam klubu kada se borio za opstanak i želim biti tu kada se bori za trofeje", no zato je Hiroš nepoznanica. Nekadašnjem mladom reprezentativcu BiH Osijek je prvi klub izvan domovine.


- Ovo je najveći iskorak u mojoj karijeri. Možda se mogao dogoditi i ranije, ali ja od svog puta ne bježim i mislim da je pravo vrijeme da pokažem što znam i da dokažem kako nisam slučajno ovdje. Što mogu donijeti Osijeku? Mislim da mogu donijeti nešto pred suparničkim golom, to je ono što najbolje radim i to želim pokazati - kazao je Hiroš.


Očekivanja od nogometaša iz BiH su velika, ne samo od navijača Osijeka kod kojih jedan Sarajlija uživa kultni status (naravno riječ je o Almiru Turkoviću) već i od trenera.


- Ima dosta karakteristika mene kao igrača i zato mi se i svidio, možda je malo bolji nego ja. Da mu odmah nametnem pritisak - našalio se Bjelica pa dodatno opisao svoje pojačanje:


- Voli driblat, voli zabiti, zna podvaliti loptu, pravi "hakler". Donijet će nam kvalitet u zadnjoj trećini.


Bjelica će prvi puta odraditi ozbiljne pripreme s Bijelo-plavima, a poručio je i kako Osijek neće "robovati" jednom sustavu.
- Moramo biti nepredvidivi, u stanju iznenaditi protivnika sa sustavom. Ovi igrači koje smo doveli prilagodljivi su svakom sustavu. Potpisujemo igrače koji su prilagodljivi promjenama - kazao je Bjelica.


Zanimljiv, a možda i znakovit, detalj jučerašnje promocije je što je Hiroš zadužio dres s brojem 96. "Desetka" je ostala slobodna i čeka novog vlasnika što sugerira kako prijelazni rok u Gradskom vrtu još nije zaključen.

Bjelica: Poljaci su kvalitetni, ali vjerujem u prolazak


Osijek je u 2. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu neće ići na izlet. Bijelo-plavi su izvukli najtežeg protivnika sa suprotne strane ždrijeba, poljski Pogon Szczecini, no sreća u nesreći je da je protivnik jako dobro poznat Nenadu Bjelici.


- Poznajem jako dobro Pogan, kvalitet ekipe, stadion, igrače, trenera... Iskreno, njihov trener Kosta Runjaić me prije dolaska zvao i pitao kakav je klub, kakva je liga, a ja sam mu savjetovao da dođe u poljski nogomet. Radi jako dobar posao. Radi se o kvalitetnoj i tvrdoj ekipi, poštujemo svakog, ali vjerujemo u našu snagu i prolazak u idući krug.

Runjaić radi dobar posao u Pogonu

Osijek je u 2. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu neće ići na izlet. Bijelo-plavi su izvukli najtežeg protivnika sa suprotne strane ždrijeba, poljski Pogon Szczecini, no sreća u nesreći je da je protivnik jako dobro poznat Nenadu Bjelici.
- Poznajem jako dobro Pogon, kvalitetu ekipe, stadion, igrače, trenera... Iskreno, njihov trener Kosta Runjaić me prije dolaska zvao i pitao kakav je klub, kakva je liga, a ja sam mu savjetovao da dođe u poljski nogomet. Radi jako dobar posao. Radi se o kvalitetnoj i tvrdoj ekipi, poštujemo svakog, ali vjerujemo u našu snagu i prolazak u idući krug.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:46