1.HNL, 4. KOLO

Veliko slavlje Mršićeve momčadi u Zaprešiću: Osijek utrpao tri komada Interu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2012. 01:59

Dosta 'tanki' Inter trudio se ne bi li nekako matirao Vargića, nizao udarce pa i prilike, no Osječani su bili kompaktniji, objektivno jači, bolji. Neusporedivo precizniji.

U 13. minuti Čeliković slijeva centrira za Mlinara na suprotnoj strani, slijedi pokušaj čelom gotovo iz čiste šanse, ali slabo, golmanu u ruke. U 38. minuti Budimir s loptom koju mu je dodao Oršić odlazi lijevo i fantastično pronalazi Jurića na kontra strani peterca, skok je visok, šut prilično snažan, ne i precizan tako da Vargić kramponima loptu zaustavlja na samoj gol-crti. Trener Perković sigurno se 'smrznuo' kraj klupe ne vjerujući da to nije 1:0...

Mlinar je probao još dvaput, Vujcic jednom. Uzalud. Osječani su djelovali sigurnije, stabilnije. Dizali su se postupno i zagospodarili scenom! Nakon Peroševićeva kornera zdesna Mišić je raspalio visoko preko grede, u međuvremenu nema tko pospremiti izvrsnu Aleksićevu paralelu na metar od gola. Do odmora je Perošević sebi priuštio mali projektil s vrha šesnaestarca, ravno u Santinija.

U drugom dijelu nakon četiri minute Zulim je majstorski proigrao Aleksića koji servira budnom i vječito neugodnom Peroševiću, on pak ljevicom stišće loptu i trese se neobranjivi dio mreže u donjem lijevom kutu!

Malo potom Šarić u zgodnu situaciju gura Juriću, ali njemu očito nije suđeno da se ovog petka predstavi kao strijelac. Mišić u kontri odlično namješta natrčalom Kvržiću koji puca nekontrolirano.

- Mijenjaj, Boro, dok je vrijeme! – vikao je Netko s tribine Perkoviću.

Imao je trener Intera koga izostaviti, ali koga staviti!? Ipak je to pitanje za glavnog bossa Laljka. Čak četiri zaprešićke špice pokušale su spasiti bod, nije išlo.

Gosti su do svog drugog pogotka došli u 82. minuti kada je Oršić nešto petljao i nadao se slobodnjaku, a potom je loptu ukrao Mišić i zabio bez milosti.

Do kraja utakmice, točnije u 85. minuti Kurtović je dodao za Peroševića, kojij potom fenomenalnim vanjskim 'šamarom' lijevom nogom šalje loptu u mrežu za superiornu i apsolutno zasluženu pobjedu!

- Teško je prihvatiti ovakav poraz. Mislim da ga nismo zaslužili zbog prvog poluvremena i tri-četiri situacije koje smo trebali realizirati. I kod 0:1 upropastili smo zicer. Nažalost, loše smo startali ovo prvenstvo bit će nam teško, no teško će biti i drugima s nama. Nema predaje, kazao je Borimir Perković.

- Bio sam malo skeptičan, bojao sam se zato što nije bilo Leškovića i Smoje, što se Pušić brzo ozlijedio. Isprva nas je spašavao golman, onda su se razigrali mladi. Čestitam svojim igračima, a Interu želim bolje dane. Pohvalio bih suđenje, šteta što nije bilo više publike., kazao je Stanko Mršić.

Inter - Osijek 0-3 (Perošević 49, 85, J. Mišić 82)

ZAPREŠIĆ ŠRC Zaprešić. Gledatelja oko 500. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

INTER (4-4-2): Santini – Plazanić (od 70. Matko), Batur (od 46. Gulić), Herceg, Čeliković – Mlinar (od 81. Blažević), Vujcic, Oršić, Šarić – Jurić, Budimir. TRENER: Borimir Perković

OSIJEK (4-4-2):Vargić – Ibriks , Novaković, Vrgoč, Aleksić – Kvržić (od 88. Glavaš), Kurtović, Pušić (od 14. Mišić), Jugović – Zulim (od 57. Bagić), Perošević. TRENER: Stanko Mršić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:33