CROPIX
POLUFINALE KUPA SRBIJE

Veliki Žuti na pragu prvog trofeja! C. Zvezda i u gostima svladala Partizan sa 2:0!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2012. 00:51

U uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Srbije, Crvena zvezda udvostručila je prednost iz prve utakmice te na stadionu Partizana najljućeg rivala svladala 2.0 pogocima Lazovića u 61. Te Borje u sudačkoj nadoknadi utakmice. Time je Crvena zvezda osigurala finale ukupnom omjerom 4:0…

Nakon prvoga dvoboja, u kojem je Zvezda slavila iako je Partizan bio taj koji je stvarao prilike, mnogi su uzvrat smatrali potpuno otvorenim dvobojem u kojem bi momčad Avrama Granta mogla nadoknaditi minus i napraviti veliki preokret. Tako je i krenulo, Partizan je imao posjed lopte od 65%, u potpunosti je kontrolirao susret i, kao na Marakani, stvarao prilike. Međutim, šanse Ivanova (vratnica), Markovića i Diarre otišle su u nepovrat pa je Crvena zvezda čekanjem kontranapada došla na „štih“. U 62. Minuti Evandro je dobio loptu na sredini terena, a Lazović je čekao i dočekao pas kojim je izbacio rnića te potom rutinski svladao nemoćnog Stojkovića za 0:1 i muk na negdašnjem stadionu JNA.

Partizan je tada navalio svim snagama, međutim Diarra, kojemu je inače Zvezda standardna mušterija, promašuje zicer, a Zvezda kažnjava suparnika. Sjajnu loptu dobio je Borja koji je bio sam do kaznenog prostora, tu ga je dočekao Ivanov, ali se Kolumbijac dobro snašao, otišao malo lijevo, snažno gađao drugu stativu i svladao Stojkovića za velikih i pobjedničkih 2:0, za najveći dosadašnji trenerski trijumf Roberta Prosinečkog.

Finale se igra 12. Svibnja na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:31