SEDAM ZAHTJEVA

VELIKI SASTANAK HNS-A I HAJDUKA Splićani se žalili na licence i Lokomotivu

Sastanak je protekao u otvorenom i konstruktivnom razgovoru tijekom kojeg je Hajduk izrazio sedam konkretnih zahtjeva i prijedloga o kojima se potom raspravljalo
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 25. svibanj 2015. 17:55

U prilično misterioznim okolnostima u Zagrebu je u ponedjeljak u hotelu Double Tree by Hilton održan sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza i NK Hajduka.

Splitski je klub od matične organizacije zatražio hitni sastanak na kojem se trebalo razgovarati o svim problemima i “aktualnom trenutku hrvatskog nogometa, ne samo o organizaciji utakmice u Splitu protiv Italije 12. lipnja”. Splićani su inzistirali da na sastanku zakazanom točno u podne budu prisutni i novinari “da pomognu da se u javnosti iznese prava slika...”Ista je informacija objavljena na službenim stranicama Hajduka, no, predsjednik uprave Marin Brbić i njegovi suradnici među kojima su bili Ljubo Pavasović-Visković, Vinko Radovani i Denis Kosor, odluku su promijenili u hodu. Kroz špalir novinara okupljenih u zagrebačkoj Vukovarskoj prošli su bez riječi i “sedma sila” odjednom nije bila dobrodošla kao asistent rješavanja nagomilanih problema.

Očito je presudilo inzistiranje HNS-a čiji je stav bio da se sve eventualne nesuglasice trebaju rješavati unutar četiri zida nogometne obitelji. Još prije samog sastanka dogovoren je zajednički ručak predstavnika HNS-a i Hajduka u hotelu As kao i prigodno obraćanje, no, jedino konkretno što je javnost nakon sastanka dobila je novo priopćenje sa stranica HNS-a:

“Između ostalog, razgovaralo se o statusu Udruge prvoligaša te povjerenika za natjecanje i disciplinskog suca 1. HNL. Hajduk je dao primjedbu na postupak licenciranja klubova na način da traži veću dostupnost informacija. Također, Hajduk je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je NK Lokomotiva dobila licencu za narednu sezonu. Nastavno na tu temu, HNS i Hajduk složili su se o potrebi ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova te će o toj temi također razgovarati IO HNS-a. Hajduk je pokrenuo i temu zastupljenosti u tijelima saveza.

Predstavnici HNS-a primili su na znanje sve Hajdukove prijedloge/zahtjeve te će o tomu obavijestiti IO HNS-a i druga nadležna tijela Saveza koja će o tomu raspravljati i odlučivati o svakoj konkretnoj temi prvom sljedećom prigodom...”

Sama činjenica da je Hajduk inzistirao na otvorenom sastanku, a da je Davor Šuker stopirao tu ideju, sugerira da toplo-hladni odnosi na relaciji Zagreb-Split nikako ne mogu na obostrano prihvatljivu i idealnu “radnu temperaturu”...U tom je smislu znakovito da je i ručak otkazan. Ne zato što su eventualno zbog nečeg ljuti, već radi toga jer hajdukovci “nisu bili gladni...”

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:18