TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
(NE)OČEKIVANO?

Velike promjene za derbi: Hajduk otvara bez Krovinovića i Ljubičića, ali u 11 se vraćaju dva mlada asa!?

A Osječani? Jedan njihov potez govori sve o tome s kakvim ambicijama stižu na Poljud
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 24. srpanj 2021. 16:04

Poslije sjajne igre i sigurne pobjede Hajduka na europskoj sceni protiv Tobola (2:0) na Poljud dolazi Osijek, znatno opasniji protivnik. O tome govore činjenice: Hajduk je na kao domaćin protiv Osijeka uglavnom pobjeđivao, „bijeli“ su imali sjajnu bilancu sve do prije četiri godine, do prvenstva 2017/18. Od tada, može se kazati, Osječani u Splitu drže predavanje. Jer, dok su u prethodnih 25 prvenstva zabilježili jednu jedinu pobjedu (1:0, 2008.), dotle u posljednje vrijeme na osam utakmica izgubili svega jednu utakmicu, na preostalih sedam su ostvarili pozitivni niz: četiri neriješene i tri pobjede.

-Nema vremana, pa ni potrebe za slavlje poslije ovih 2:0 nad Tobolom, jer je to ipak bilo samo prvo poluvrijeme -.rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson. A eto odmah nam dolazi opasniji rival. Moramo se dobro pripremiti i onda, vjerujem uz još veću podršku s tribina, prikazati igru koja će nas odvesti do nove pobjede.

Osječani sigurno dolaze na derbi protiv Hajduka s velikim ambicijama, to se vidi i po činjenici da su iz Sczeczina, poslije utakmice protiv Pogona (0:0), izravno stigli u Split još u petak, pripremali se u hotelu Lav, trenirali na terenu Sloge u Mravincima…

-Nestrpljivo čekamo taj dvoboj – najavio je Filip Krovinović, zadovoljan svojim debijem protiv Tobola. Bio je to za mene izvanredan osjećaj, istrčiš na teren poslije godinu i četiri mjeseca i s tribina čuje navijače. A kad je to Torcida i kad si u dresu Hajduka onda je to osjećaj koji se teško može opisati. Vjerujemo u pobjedu protiv Osijeka, treba nam pobjednički niz.

Neizvjesno je hoće li Krovinović odmah opet u startnu jedanaestoricu, odnosno teško je vjerovati da trener Gustafsson protiv Osijeka neće izvesti neke izmjene u sastavu. Na primjer, vratiti u momčad Marija Vuškovića i oporavljenog Stipu Biuka. Moguće je da će čak izostaviti makar na početku susreta Marina Ljubičića ili Jana Mlakara, dva dvostruka strijelca protiv Lokomotive, odnosno Tobola. Radi se o tome da Hajduka, kao i druge naše klubove zauzete na europskoj sceni, čeka dugi niz uzastopnih ispita u prvenstvu i kvalifikacijama u euro kupovima, sve dok početka rujna kada dolaze stanka zog utakmica reprezentacije Hrvatske.

A u međuvremenu Marin Ljubičić proživljava dane kao iz snova. U njegovom kvartu, na Mejašima, poslije utakmice protiv Tobola i dva njegova gola, navijači Hajduka su u dubokoj noći s četvrtka na petak priredili su novom idoli “bijelih“ vatreni doček. Uopće navijači Hajduka, premda je tek početak sezone, stvaraju šampionski štimung i zato bi pobjeda nad Osijekom predstavljala dokaz da su „bijeli“ u stanju upustiti se u borbu za prvaka.

-Sretni smo zbog naših navijača – potvrdio je trener Gustafsson. Mi moramo nastaviti s rastom, a to ćemo postići u prvom redu uz pomoć s tribina, zato želimo da protiv Osijeka bude još više publike.

Zanimljivo je da je, barem po nalazima mjerodavnih službi, epidemiološka situacija pozitivna, što se dokazuje činjenicom da su od 11.141 gledatelj svega dvojica imali pozitivan korona test.

Hajduk: Kalinić – Lovrencsics, Vušković, Simić, Čolina – Vuković, Čuić – Sahiti, Livaja, Biuk – Mlakar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 05:15