foto: youtube
NI VIŠE NI MANJE

VELIKE PROCJENE 'Hajdukov Gaučo je tip napadača poput Luisa Suareza!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. siječanj 2016. 21:47

Nicolas Leandro Velez, za prijatelje samo Niko, već se smjestio u Splitu, ne spava više na stadionu, već uživa u pogledu na splitski rivu iz stana koji mu je pronašao njegov prijatelj iz singapurskih dana. Mnogi su se, naime, pitali kako je Velez iz indijskog kluba North East United došao do Hajduka, a odgovore na sva pitanja ponudio nam je Marin Vidošević, nekadašnji junior Hajduka kojeg je u to doba trenirao današnji sportski direktor Bijelih Goran Vučević, pišu Sportske novosti.

- Priča se zakotrljala prije mjesec dana kada sam Hajduku ponudio Veleza. Shvatio sam da je to pravi napadač za klub u kojem sam i ja ponikao - kazao nam je 29-godišnji Vidošević koji se nakon povratka iz Singapura ovih dana nalazi u Splitu.

Vidošević je počeo u Hajduku, ali nogometni put kasnije ga je preko Trogira, HD-a i Imotskog odveo u singapurski Armed Forces, današnji Warriors.

- S Velezom sam igrao godinu dana u Singapuru. Od našeg je kluba napravio prvaka. Bili smo petoplasirani prve godine, a onda smo njegovim dolaskom uzeli titulu najbolje momčadi Singapura. Preporodio je ekipu u prvenstvenim utakmicama sa 21 pogotkom i 15 asistencija. Sjajan igrač. Zato je i dobio izdašniju ponudu iz Indije kamo je otišao nakon jedne godine provedene u Singapuru.

Ali, ono što sve zanima jest odgovor na pitanje kako je Velez sa 25 godina u životnom kalendaru tek sada stigao do Europe.

- Već je prije imao jedan pokušaj u Europi, ali tu se isprepleli razni problemi s menadžerima. Igrao je u jednom španjolskom trećeligašu, tek je osam utakmica upisao na Pirenejima i upravo je iz Španjolske došao u Singapur. Od tada više ne radi s menadžerima, nego samo direktno s klubovima uz preporuke prijatelja. Zašto u 25. godini još nije napravio neku značajniju europsku epizodu, pitanje je na koje odgovor vjerojatno leži u jasnoj spoznaji da netko sazrije ranije, a netko kasnije. Velez je danas u najboljim igračkim godinama i silno željan dokazivanja.

Kako je Velez izabrao Hajduk? Sigurno je imao još ponuda, nije ga jedino Hajduk htio u svoje redove.

- Da, imao je ponuda. Jednu iz HNL-a i jednu iz druge njemačke lige. Uz dvije argentinske. Mogao je i produžiti ugovor u Indiji, dobivao je fantastične uvjete, preko 40.000 USD mjesečno, ali samo za četiri mjeseca igranja u Indiji. Odlučio se za Hajduk zbog europskog izazova, ali i zbog činjenice što sam mu uspio približiti veličinu Bijelih. I uspio ga nagovoriti.

Nije tajna da će Velez potpisom ugovora za Hajduk dobiti jednu od najboljih godišnjih plaća koja neće ići ispod 100.000 eura po sezoni. Ali, s obzirom na to da ga nitko u Splitu još nije vidio na djelu, sve zanima kakav je on tip igrača?

- Napadač poput Luisa Suareza iz Barcelone. Igrač koji se s krila ubacuje na prvu špicu i obratno. Brz je, čvrst na nogama, igra s obje noge i može pobjeći. Moderni je napadač, a današnji nogomet traži baš takav profil napadača kojeg je teško čuvati, igrača koji ima sposobnost mijenjati mjesta u napadu i pobjeći suparničkoj obrani.

Gdje je najbolje mjesto za Veleza u Hajdukovu sustavu 4-1-4-1?

- Mjesto isturene špice.

Može li igrati i u sustavu 4-2-3-1?

- Može. Osim na poziciji napadača, ima znanje i sposobnost igranja na sve tri pozicije iza napadača. Uostalom, u Indiji je igrao polušpicu i pritom u devet utakmica zabio pet pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 23:31