Damir Krajač/CROPIX
RIJEČ STRUKE

Vaha nije pronašao igru: Četvorica napadača zabila tek 9 od 41 ligaškog pogotka!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. ožujak 2011. 11:00

Napadači Dinama Beqiraj, Rukavina, Sylvestr i Kramarić u dosadašnjem dijelu prvenstva zabili su samo - 9 golova! Beqiraj 4, Rukavina 3, Sylvestr i Kramarić po 1! Jedan je dodao i Slepička, koji je ove zime otišao. Sammir je sam zabio jedan više od četvorke - 10! Beqiraja uglavnom hvalimo, ali čovjek ipak malo zabija. Rukavina je svoj zadnji gol, ako ne računamo pripreme, zabio u rujnu, Vaha ga je poslao u drugi plan. Sylvestr je brz, moćan, ali napadač koji ne zabija je 'bofl roba’. Kramarić je bio u trećem planu, rijetko je ulazio u igru, pa i nije mogao više zabiti. Vahid Halilhodžić je u Prvoj HNL vodio Dinamo u 16 utakmica. U tom razdoblju napadači su postigli samo 6 pogodaka! Beqiraj 4, Rukavina i Sylvestr po 1. Zaista raritetan podatak.

- Sam podatak da niti jedan Dinamov napadač nije u vrhu ljestvice strijelaca u Prvoj HNL najbolje govori sam za sebe - kazao nam je poznati trener Ante Čačić.

Oba trenera s kojima smo razgovarali drže da je najveći problem Dinamove neefikasnosti i slabog izdanja Dinamovih napadača upravo u činjenici da Vaha nije znao izgraditi igru prema naprijed.

- Halilhodžiću izvorište igre čine defenzivni igrači! To je problem. Ili pogledajte Badelja, čovjek je gotovo četiri mjeseca izgubio na bočnoj poziciji. Odsutnost Sammira? Ako ne igra Sammir onda se na treninzima uvježbava igra bez njega. Konačno, Dinamu definitivno nedostaju i bočni igrači koji se priključuju i donose loptu prema naprijed, a završnica napada igra se s premalo igrača - priča Čačić.

Kada smo mu spomenuli odlične Dinamove rezultate u Prvoj HNL, Čačić je napomenuo:

- Pa kakvi bi rezultati trebali biti? Dinamova pričuvna klupa je skuplja od udarnih momčadi svih klubova u Hrvatskoj. Ali bez obzira na rezultate, Dinamo neće imati publiku ako neće stvarati šanse, zabijati golove, igrati atraktivno. Trenutačno to ne čini. To je posao trenera. Zar ne vidi da mu se Rukavina ugasio? A nije to samo Rukavinin problem - kaže Čačić, te zaključuje:

- Ne bih se htio vraćati na utakmicu Dinama s PAOK-om koja je Modrima mogla donijeti europsko proljeće nakon 40 godina. Meni je prosto nevjerojatno da Halilhodžić nakon nekoliko mjeseci provedenih u klubu nije dobro upoznao svoju momčad. Sve je napravio krivo, od pripreme za utakmicu, do njenog vođenja. A bila je to najznačajnija utakmica sezone.

Tako, eto, poznati hrvatski treneri ocjenjuju rad Vahida Halilhodžića. Nije baš da je dobro, zar ne?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:29