Drago Sopta / Cropix
BRAZILAC MORA OSTATI

Vaha i Sammir se zakačili: 'Ne glumi zvijezdu'; Mamić stao na Halilhodžićevu stranu

Trenera živcira stalno Sammirovo inzistiranje na odlasku. Vaha nije došao u Dinamo kako bi osvojio naslov prvaka, nego se s Modrima plasirati u Ligu prvaka!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. travanj 2011. 14:36

Sammir protiv Lokomotive nije bio niti na klupi za pričuve. Na prvi pogled, kad je u pitanju filozofija trenera Vahida Halilhodžića, ništa iznenađujuće. Vaha stalno miksa momčad. Zato nas izostavljanje Sammira protiv Lokosa uopće nije tangiralo, niti smo tu činjenicu tretiralo bitnom, čak nismo smatrali da je treba uvrstiti u prva izvješća s 'bratskog derbija’.

Ali onda je sve 'zakuhao’ Vaha, koji je na press konferenciji na novinarsko pitanje 'zašto nije igrao Sammir’ odgovorio: 'On je umoran i ozlijeđen, kako želite’! Naravno da nakon takve izjave nismo mogli ostati ravnodušni i staviti točku. Sammir definitivno ne može biti umoran, jer zbog ozljede tri mjeseca nije igrao, pa se i nije imao kada umoriti. Drugo, u petak je odradio normalni trening, nije se žalio na ozljedu, niti ga je ranije napustio. Treće, na press konferenciji prije ogleda s Lokomotivom trener ga nije spomenuo u rubrici 'ozlijeđeni’.

Dakle, kako to nalaže novinarski posao, morali smo 'kopati’. Taj 'rudarski posao’ doveo nas je do zaključka; Vaha i Sammir su se sukobili! S obzirom da je trener gazda svlačionice, Brazilac s hrvatskom putovnicom završio je 'na ledu’, odnosno poslan je na tribine da tamo razmišlja o svome ponašanju i neslaganju s Vahom.

Priča koju smo čuli ide ovako. Halilhodžić je na utakmici polufinala Kupa s Slavenom zamijenio Sammira, koji je uzgred budi rečeno, bio najbolji igrač tog okršaja. Međutim, pri izlasku iz igre Sammir Vahi nije pružio ruku. Trenera je takav postupak razljutio, kasnije mu je u svlačionici prigovorio zbog tog postupka, upozorivši ga da ne izigrava zvijezdu. Brazilac se nije pokunjio i gledao u pod, već mu je odgovorio kako ne izigrava zvijezdu. Po toj priči, koju su nam servirali izvori, Sammir je upravo zbog toga gafa završio na tribini.

Međutim, drugi informatori tvrde da je pozadina mnogo dublja. Trenera užasno živcira stalno Sammirovo inzistiranje na odlasku iz Dinama. Vaha nije došao u Dinamo kako bi osvojio naslov prvaka Hrvatske, nego s Modrima želi nešto napraviti na europskom planu, točnije plasirati Modre u Ligu prvaka! Vrlo dobro zna da će bez ponajboljeg igrača to biti teško, vjerojatno preteško. Stalne Sammirove priče kako je prerastao Prvu HNL, i kako želi napustiti Maksimir, ne spadaju u tu koncepciju. Zato zorno hoće pokazati Sammiru tko je tu gazda, te da ga slanjem na tribinu može itekako 'urazumiti’.

Vaha na svojoj strani ima i izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića, koji također želi zadržati Sammira, šef kluba i samom sebi želi dati priliku, ovoga puta strpjeti se, riskirati, sve u cilju da Dinamo ostvari veliki trijumf. Ima dobrog trenera, ima sasvim solidnu momčad, eto velike prilike. Bez Sammira bi ona bila kudikamo manja.

Iz tog razloga su obojica pred Sammirov odlazak u inozemstvo stavili znak - stop! Dinamovog playmakera, koji je računao da će ovoga ljeta sigurno otići, ta orijentacija maksimalno je frustrirala. Neki izvori tvrde da mu je Mamić ponudio novi ugovor, ostavivši praznu rubriku pod nazivom 'godišnja plaća’. Sammir ju je mogao sam ispuniti, ali je odbio!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:17