Vladimir Dugandzic / CROPIX
CAKTAŠ PRIJETI BELUPU

'U završnici ne padamo zbog umora, samo nam fali iskusniji igrač koji zna stati na loptu'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. rujan 2012. 18:03

Mijo Caktaš prvi je strijelac Bijelih s četiri pogotka. Više od trećinu golova Hajduka ovog prvenstva potpisao je 20-godišnji Dugopoljac koji je opravdao visoka očekivanja nakon premijere u prošloj sezoni. Koliko Caktaš nedostaje Bijelima osjetilo se i u dvoboju s Interom. Zbog problema s želučanom virozom, Caktaš je u Zaprešiću ušao tek u nastavku dvoboja u kojem su Bijeli uzeli mršavi bod. Premalo za prekid pobjedničkog posta.

- Zdravstveni problemi su zaliječeni. Činjenica je da smo u zadnje četiri utakmice uzeli samo dva boda i zato se puno priča o tome kako smo ušli u lošu seriju. Ali više je to plod nesreće nego naših loših igara. Imam osjećaj kao da se mnogima nije svidjelo kada smo zasjeli na prvo mjesto pa su uslijedile sudačke pogreške i pehovi. Ali svemu tome mora doći kraj. Već u nedjelju - spremno je najavio Caktaš.

Neće vižljasti Dugopoljac pričati o umoru, takvu temu je otklonio. Samo će kazati 'nedostaje nam iskusni igrač u sredini terena’.

- Fali nam jedan stariji igrač koji bi stao na loptu, koji bi rekao 'idemo mirno momci’. Imali smo pobjedu protiv Osijeka kao na dlanu, u Zaprešiću smo također vodili do same završnice. Ali nedostaje nam mirnoće u drugom poluvremenu, a to dolazi s iskustvom. Umor nije nikakav razlog, mislim da je to priča koja nema realni temelj.

Odmorni i pobjede željni hajdukovci čekaju Belupo. Bez ikakve dvojbe to se moglo zaključiti iz razgovora s Caktašom. Premda je Belupo momčad iz uskog vrha, za Hajduk nema prepreka koje se ne mogu preskočiti.

- Čitao sam da Belupo nikada nije dobio u Splitu, stoga sam uvjeren da neće ni ovaj put. Ostat će Poljud neosvojiva tvrđava kao što je i dosad bio za momčad iz Koprivnice. Zašto? Zato što smo momčad koja puno bolje igra na Poljudu. Imali smo problema na gostovanjima, teško dolazimo do bodova izvan Splita, ali na našem terenu mi smo pravi domaćini i uvijek favoriti. Tako će biti i u nedjelju s Belupom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:53