Drago Sopta/CROPIX
MUP PROTIV HNS-A

U Udruzi Prve HNL strahuju da bi BBB-i mogli prekinuti utakmicu na Kantridi

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. travanj 2012. 00:22

Dinamova organizirana navijačka skupina BBB može na Kantridu, tribina za gostujuće fanove bit će u optjecaju, što vrijedi i za sve ostale utakmice 27. kola 1. HNL. Rezultat je to odluke Ravnateljstva policije i HNS-a da zbog drugih obveza sastanak upriliče tek u ponedjeljak 23. travnja u 15 sati. Neslužbeno doznajemo da je policija nudila sjednicu već u petak (danas!), ali iz Rusanove kažu da glavni tajnik Zorislav Srebrić mora u Bad Tatzmannsdorf na presicu povodom priprema Vatrenih za Euro.

Hoće li se uopće do kraja sezone zatvoriti gostujuća tribina? Teško je reći, kuloarske priče govore da policija tome nije sklona. To je možda i razlog što odluka nije prihvaćena u Savezu već u srijedu. Naime, u diskusiji su članovi Izvršnog odbora bili jednoglasni da se ide s tom mjerom sve dok na sastanak nije došao Zoran Cvrk, povjernik za sigurnost, kako je kazao - izravno iz Ravnateljstva policije. I na njegovo inzistiranje okrenuta je priča, zaključeno je da se pričeka susret čelnika HNS-a i MUP-a.

U četvrtak se oglasio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović:

- Treba osigurati takve uvjete da na svim utakmicama mogu biti prisutni navijači obje ekipe - rekao je.

U Udruzi klubova najviše se boje, a to potencira i Branko Laljak koji je izravno zainteresiran zbog svog Intera, da bi BBB mogli prekinuti utakmicu u Rijeci čak i ako Dinamo bude vodio. Domaćin bi onda dobio tri boda koja mogu riješiti pitanje ostanka u 1. HNL. Čime bi bio dan itekako veliki obol neregularnosti prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 09:22