NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
STRAŠAN DVOJAC

‘U njima se probudio prkos, žele se dokazati i pokazati svima da im je mjesto u Dinamu i Hajduku‘

Očekivao sam da će njihova kvaliteta isplivati na površinu - rekao je trener Tomić
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. studeni 2021. 08:20

Nakon odgode utakmice s Osijekom, nogometaši Rijeke dobili su dva slobodna dana i na Rujevici su se okupili u utorak, te odradili dva treninga. Trener Goran Tomić nije baš bio zadovoljan odgodom, forma momčadi bila je u uzlaznoj putanji...

- Dohvatili smo željenu razinu forme, imali smo sedam dana za pripremu derbija s Osijekom, sve je praktički bilo onako kako smo željeli. I onda se dogodi ta odgoda, sad smo ispali iz natjecateljskog ritma i moramo se prilagoditi novoj situaciji - rekao je Tomić, koji je prva iskustva s brojnim odgodama utakmice zbog COVID-a 19 stekao na klupi Lokomotive...

- Da, kad je počela pandemija, nije bilo ni treninga, a kad je prvenstvo nastavljeno, odgode su bile česte. Nadam se samo da do kraja ove jeseni neće biti velik broj odgoda poput onih lanjskih, sve to utječe na kvalitetu igara. No, došla su takva vremena i jednostavno se moramo prilagoditi novim okolnostima.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Uskoro slijedi i reprezentativna stanka, opet će vam biti “razbijen” natjecateljski ritam...

- Sva je sreća da smo utakmicu osmine finala Kupa s Oriolikom prebacili na 13. studenoga, pa nećemo toliko osjetiti tu stanku.

Zanimljiv je pogled na forme klubova prije i nakon stanki. Dinamo je, primjerice, do reprezentativne stanke početkom listopada bio također u uzlaznoj putanji forme, a nakon ta dva tjedna bez utakmica nije više bio ni nalik momčadi koja je do tada bila superiorna. Tomić kaže:

- Mnogo je tu čimbenika koji utječu na stanje momčadi nakon stanke. I mi smo imali nekoliko reprezentativaca u listopadu, ali smo dobro reagirali u nastavku prvenstva. E sad, je li to bila iznimka koja potvrđuje pravilo, doista je teško reći. Uglavnom, nisam pobornik tih prekida natjecanja, najbolje je kad se igra svakoga tjedna.

Galović i Braut O.K.

Međutim, te stanke gdjekad mogu donijeti i nešto dobro. Recimo, oporavak i povratak ozlijeđenih igrača. Kakva je situacija u vašoj svlačionici s ozlijeđenima?

- Ide nabolje. Oporavili su se Galović i Braut, a i Pavičić bi trebao normalno trenirati, vidjet ćemo za dan-dva u kakvom je stanju. Izvan ritma treninga još su Tomečak i Galešić, s njima moramo još malo pričekati.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

U nedjelju gostujete u Šibeniku, vašem rodnog gradu, protiv istoimenog kluba u kojem ste počeli igračku karijeru...

- Uvijek volim doći pod Šubićevac, vidjeti obitelj i prijatelje. No, bit će to neugodno gostovanje, Šibenik ima potentnu momčad i morat ćemo, za pozitivan rezultat, odigrati utakmicu na visokoj razini.

Je li vas možda Šibenik iznenadio dobrim igrama ove sezone? Razigrali su se otpisani dinamovac Marin i otpisani hajdukovac Jakoliš...

- Marinu i Jakolišu trebao je kontinuitet utakmica, a dolaskom u Šibenik u njima se probudio prkos, žele se dokazati i pokazati da im je mjesto u Dinamu i Hajduku. Ali, ne čine Šibenik samo njih dvojica, još je tu kvalitetnih igrača na kojima su utemeljene njihove dobre igre. I nisam iznenađen, jer dobro poznajem tu momčad i očekivao sam da će njihova kvaliteta isplivati na površinu. A dobre su momčadske igre izbacile pojedince poput Marina i Jakoliša - kaže Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:18