AFP
REAL U ZAGREBU

U Maksimiru najmoćnija i najskuplja momčad koja je ikada zaigrala u Hrvatskoj!

Real u Zagrebu, to je više nego da Cibona igra službenu utakmicu a LA Lakersima, kad bi postojalo takvo natjecanje, ili da se utrka Fomule 1 vozi oko Jaruna. U srijedu u Maksimir dolazi najveća, najmoćnija i najskuplja momčad koja je ikad igrala službenu natjecateljsku utakmicu na tlu Hrvatske. U bilo kojem sportu.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. rujan 2011. 00:23

Jose Mourinho je najkarizmatičniji trener na svijetu, a njegova 23 igrača procijenjana su na 531 milijun eura. I što je najbolje; ne bi ih Kraljevski klub pustio niti za taj novac. Čak i da ima namjeru prodavati. Jedino Lionel Messi teži više od Cristiana Ronalda, ali Portugalac je doista i plaćen preko 90 milijuna, za razliku od Argentinca koji je karijeru “dao” Barceloni. U Maksimiru su nastupali mnogi velikani, igrali su tu i Pele i Maradona, ako ikad na stadionu nikne muzej, pokraj će stajati i njegova fotografija.

U Zagreb stižu na start Lige prvaka koju žele osvojiti, dolaze po bodove i realno je očekivati da će igrati s najjačom momčadi. Baš ovdje žele dati do znanja da se u skupini nemaju namjeru niti mučiti, niti šaliti. Određena zabrinutost zbog neuštimanosti linija protiv Getafea, koja je Mourinha nagnala na izjave o dozi nezadovoljstva izvedbom, samo su dodatni argument da u srijedu budu krajnje ozbiljni. Ronaldo i desetorica kolega, za koje predviđamo da bi mogli istrčati podno maksimirskog juga, vrijede 359 milijuna eura. A gdje su Coentrao, Higuain, Kaka... Njihove pričuve gotovo su četiri puta skuplje od svih modrih igrača zajedno. Sreća što nogomet nije matematika jer hrvatski prvaci bi izgorjeli poput šibica.

Dinamo bi morao imati veličanstvenu večer da izbori remi, da ne kažemo nešto više. Bit će briljantno, ako bude moguće, nada je lijepa stvar, ali to nitko od Jurčevićevih igrača nema pravo tražiti. Zato što je Real, kad i nema svoj dan, jako, jako dobar. Makar Mourinho i ne sjedio na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 10:31