Nikša Stipaničev/CROPIX
OSJEČANI IH RAZOTKRILI

U LOŠOJ SERIJI Dinamo se 'opustio’, oscilacije donijele nervozu u Maksimir

U sjeni promociji velike slavljeničke
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. svibanj 2012. 21:28

U sjeni promociji velike slavljeničke akcije ostalo je loše izdanje u prvoj finalnoj utakmici Kupa. Naime, Dinamo opet nije pobijedio, u tri od zadnjih pet utakmica Dinamo nije okusio slast trijumfa. I jedna od te dvije pobjede, ona protiv Zagreba u Kupu, izborena je teško, zapravo, pobjeda i igra protiv Puljana (4:1) bila je iznimka kad su zadnji susreti u pitanju.

Otkad je osigurao naslov protiv Šibenika, Dinamo se 'opustio’, oscilacije su sve češće. A vidljiva je i nervoza u plavim redovima. Kako se bližio kraj utakmice, počeli su ulaziti u konflikte, ono Sammirovo 'koškanje’ s Jugovićem najbolji je pokazatelj. Također, Domagoj Vida često je mahao rukama i prema klupi, a i trener Ante Čačić nije izgledao nakon utakmice tako zadovoljno kao dosad, štoviše, igračima je imao puno toga za prigovoriti.

U Dinamu je uvijek teško kad se ne pobjeđuje, a nakon Zaprešića u studenome Modri i prvi put nisu postigli pogodak u domaćim natjecanjima. A znamo kako je nakon tog zaprešićkog remija reagirao Zdravko Mamić, ušao je u svlačionicu i vikao na igrače. Sad je u 'dobroj fazi’, ulazi na poluvremenu da bi pohvalio igrače, međutim, Ante Čačić i momčad smiju si dopustiti luksuz i nastaviti s oscilacijama u zadnje tri utakmice. Jer, već i ovaj niz, tri remija u pet utakmica, ne pamti se dugo vremena u Maksimiru.

- Što se tiče utakmica ovoga proljeća mislim da smo napravili dobar posao, ali želimo otići do kraja i osvojiti i Kup. Dat ćemo sve od sebe u utakmicama koje slijede, u svakom slučaju, pred nama su lijepi dana i veselimo se njima - rekao je Milan Badelj.

Jasno, svi u Dinamovoj momčadi i stručnom stožeru najavljuju da sezona nije završena, da će do kraja Modri probati igrati što bolje i efikasnije.

- Tek će ove utakmice pokazati naš karakter, sad će se vidjeti tko jest, a tko nije. Vjerujem da možemo održati visoku razinu igre i rezultata u preostalim utakmicama, to ćemo i napraviti - ponavlja zadnjih dana Ante Čačić. Zagreb zato u subotu neće biti obično odrađivanje posla već novi ispit koji treba položiti. Traži se pobjeda, nužna je, koliko god to izvana izgledalo nevažno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 05:43