VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
SVE SE RADI U DISKRECIJI

U Hajduku stvaraju jaku momčad: Nakon Livaje u prvom planu povratak tri igrača, bit će i iznenađenja?

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio vrlo snažnu momčad za novu sezonu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. lipanj 2021. 16:55

Jens Gustafsson poveo je Bijele u pripreme za novu sezonu. Švedski trener odradio je premijerni dan s momčadi. Red razgovora, pa red treninga na pomoćnom travnjaku jer se glavni preuređuje za novu sezonu. Puno je novosti u Hajduku za sljedeću sezonu, počevši od trenera do terena, koji će “ušminkan” dočekati početak ambicioznog pohoda Bijelih na tri natjecateljska kolosijeka. Trener je u startu objasnio koji su ciljevi...


- S predsjednikove strane uvijek su velika očekivanja. Istina, idemo po sve. Idemo se natjecati i napraviti što više možemo - poručio je 42-godišnji stručnjak na klupi Bijelih.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


Prošlog tjedna Gustafsson je posložio stožer, ali pored Mislava Karoglana stiže još jedan pomoćnik.
- Čekamo ovog tjedna još jednog člana stožera, najvjerojatnije iz Švedske.

Kompletna slika

Imao je Gustafsson ponuđenu opciju dovođenja dva Šveđanina u stožer, a drugi će se priključiti Torbjörnu Arvidssonu, koji je već jučer počeo s radom na kondicijskoj pripremi Bijelih.
- Pet-šest dana sam bio u Splitu kako bih sve spremio za početak priprema. Imam kompletnu sliku o momčadi, a prvog dana smo razgovarali, upoznavali se prije izlaska na teren...

Povratak Sahitija

Očekujete li još novih igrača, pojačanja za momčad?
- To nije pitanje za mene, nego za sportskog direktora, ali sigurno će biti promjena. Švedski igrači? Nemam ih zasad u planu.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius istaknuo je zadovoljstvo s prvim velikim poslom, produljenjem ugovora Livaje oko kojeg će se evidentno graditi momčad.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


- Sretni smo što smo potpisali Livaju, a pritom je i povratak Eleza jako bitan potez. Dalje, s posudbe iz Šibenika vratio se Emir Sahiti, kojeg držim važnim igračem, mogućim pojačanjem za nas i već smo započeli razgovore oko produljenja ugovora s obzirom na to da mu aktualni ugovor ističe za godinu dana. Kao četvrti zadatak je razgovor s Eduokom, koji će se obaviti u utorak kada se igrač priključi pripremama. Ako sve prođe prema planu, imamo već četiri igrača koji podižu kvalitetu momčadi. Prijelazni rok je tek počeo, a znate da ništa ne ide preko noći. Naporno radimo kako bismo formirali jaku momčad, ali isto tako vam je jasno da radimo u sjeni. Radimo diskretno bez velikih najava. Ali kada budemo imali novosti, vama ću im prvima priopćiti - obećao je Nikoličius novinarima i fotoreporterima okupljenim na pomoćnom travnjaku Poljuda.


Poznato je da Hajduk pregovara s Aston Villom glede produljenja posudbe s Kalinićem, ali kako je 31-godišnji vratar trenutno s reprezentacijom na Euru, nema bitnih novosti u tom poslu. U kojoj su fazi razgovori glede ostanka Fossatija kojem je istekla posudba iz Monze?
- Fossati je jedan od igrača kojeg bi ponovno željeli vidjeti na Poljudu. Razgovaramo s igračem i Monzom, vidjet ćemo sljedećih dana kako će se završiti razgovori.

image
Marko Livaja
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


Eduok, Kalinić i Fossati tri su otvorena pitanja. S Eduokom je lakša situacija jer Nigerijac je igrač Hajduka, a Kalinić i Fossati su bili na posudbi u bijelom dresu. Pored tog terceta što još želi Hajduk?
- Ako sve bude u redu s Kalinićem i Fossatijem, računamo na još tri do četiri pojačanja.

Planovi o prodajama

Ima li u HNL-u igrača za Hajduk? Nikoličiusovi prethodnici često su znali reći da u nacionalnim okvirima nema igrača koji bi Bijelima bili pojačanje?
- Kako nema, kada smo vratili Sahitija!? Ima i u HNL-u igrača koji bi bili dobri za Hajduk.


Što je s odlascima, kakvi su planovi u tom segmentu?
- Imamo planova oko prodaje igrača, ali jasno vam je da neću o imenima. Uz to, tek je sve počelo, u jakim ligama pripreme kreću sredinom srpnja. Ima još vremena za odlaske.

MARKO LIVAJA Idemo u borbu za naslov ako bude moguće!

Povijest transfera uči nas da su se najveći poslovi, poput Vlašića naprimjer, događali tek u završnom tjednu mercata, na kraju kolovoza. Do tada će Hajduk ipak biti mirniji s obzirom na to da je Livaja ostao. Jučer je 27-godišnji napadač odradio i prvi trening s Bijelima.
- Imamo dosta mladih igrača koji su se priključili, trebat će određeno vrijeme da se priviknu, ali evidentno posjeduju kvalitetu. Nedostaje nam još iskustva, fale nam dva-tri starija igrača, ali tek je počeo prijelazni rok. Idemo u borbu za naslov ako bude moguće, i Europu, naravno.


Jeste li pri potpisu ugovora dobili obećanje da će momčad biti jača, konkurentnija, sljedeće sezone?
- Ne bih htio o tome pričati, predsjednik i uprava rade što trebaju i nadam se da će biti sve dobro.


Ovog proljeća upoznao se s konkurencijom, je li HNL jači nego li je Livaja očekivao?
- Sigurno da se diže svake godine. Ima dosta kvalitetnih igrača i u manjim klubovima, liga postaje sve bolja i bolja.


Hoćete li odraditi ugovor do kraja?
- Potpisao sam na tri godine, glavom sam ovdje i ne opterećujem se što će dalje biti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 01:38