TIČINOVIĆ SE PREPORODIO

'U Hajduku je strašan pritisak. Ako ne pobijediš, nikad ne znaš što će se događati...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2012. 15:11

U kolovozu će napuniti 21 godinu, a njegova karijera ima elemenata za filmsku priču. Mario Tičinović prije tri i pol sezone bio je najveća zvijezda Hajduka, perspektiva koja se'rađa jednom u 10 godina’, a onda je preko noći postao višak. Ali nije se izgubio na mapi nogometne Europe. Danas na Poljudu igraju 'neki novi klinci’, a Tičinović se dokazuje na posudbi u danskom prvoligašu Nordsjaellandu.

- Borimo se za prvo mjesto i ulazak u Ligu prvaka. Vodeći Kopenhagen bježi tri boda. Ako budemo drugi, idemo u kvalifikacije Lige prvaka - odmah u startu nam je Tičinović pojasnio kakvi su status i ambicije u Hrvatskoj malo poznatog danskog kluba.

- Igram standardno, svih pet prvenstvenih utakmica bio sam u početnoj postavi.

Zadovoljan je Tičinović, osjeća se to u njegovom glasu.

- Preporodio me odlazak u Dansku. Nisam ništa znao o klubu ni ligi u koju sam išao. Ne znam ni kako se stvorila opcija odlaska u Nordsjaelland, ali jedino sam znao da moram prihvatiti odlazak iz Hajduka.

U siječnju je napustio Poljud. Ne svojom voljom, nego otpisom bivšeg trenera Balakova. Još u studenom, na isteku jesenske polusezone, Tičinović je s Glumcem i Trebotićem proglašen prekobrojnim. Ili preciznije, igračem koji se ne uklapa u trenerovu viziju. Iznenađenje za javnost, šok za igrača.

- Bilo mi je teško kada sam čuo odluku. Ne krijem da su to bili grozni dani, ali pronašao sam snage izvući se iz sitaucije.

Kako danas gledate na odlazak iz Hajduka?

- Zbog svega što se dogodilo nikoga neću kriviti. Istina, bio sam razočaran. Hajduk je moj klub. Cijeli život sam bio na Poljudu, ali nakon dva i pol mjeseca u Danskoj mogu reći da sam napravio pravi potez.

Što je najveći problem mladom igraču na Poljudu?

- U Nordsjaelandu nema tog pritiska. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, izgramo svih 90 minuta, ali ako se ne uspije, nitko neće zbog toga upasti u depresiju. U Hajduku je pritisak nevjerojatan. Svaku se mora pobijediti, u protivnom nikad ne znaš što će se događati - ispričao je Tičinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:26