NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
PONOVNO NA VISOKOJ RAZINI

U Dalmaciji se vratio u život, ali bilo mu je teško otići iz Maksimira: ‘Najvažnije je bilo da igram...‘

Igrač na posudbi iz Dinama napokon je proradio i to u dresu Šibenika
Piše: JL.Objavljeno: 28. kolovoz 2021. 14:51

Antonio Marin (20) jedan je od Dinamovih mladih igrača za kojega se odavno govorilo da je talent par excellance. Od mlađih uzrasta u kojima je naznačio svoj golemi potencijal, reprezentativnim uzrastima. Međutim, u Dinamu u seniorskoj konkurenciji nije iskazao svoj potencijal, bogom dane tehničke karakteristike, ubojit dribling, udarac... Iz Maksimira je otišao u Monzu, u Serie B gdje je trebao pronaći negdje zagubljeni talent, no sa sjevera Apenina brzo se vratio u Hrvatsku, na Maksimir. Uslijedila je nova posudba na obližnju Kajzericu, ali ni u Lokomotivi nije pronašao sebe. Tek bi tu i tamo zabljesnuo poput meteora, pa se opet ugasio. Činilo se da će uslijediti novo teško razdoblje u karijeri Dinamovog talenta. No, uslijedila je nova epizoda - ova u Šibeniku. I, čini se da je upravo u gradu podno Šubićevca Antonio pronašao pravu sredinu za sebe.

- Ma, super mi je u Šibeniku. U svakom smislu, barem za sada, a nema razloga da tako i ne ostane - dočekao nas je Antonio pomalo pospanim glasom u kojem se ipak osjeća puno zadovoljstva. Svega onoga što je očito nedostajalo proteklih mjeseci.
Već na pripremama su iz tabora šibenskog prvoligaša dolazile informacije da Antonio grize, da je dobar, željan novog dokazivanja ovaj put u Dalmaciji. Kao da je u njemu proradio dišpet koji je obilježje baš Dalmatinaca.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Šteta zbog Rujevice

- Ma, bit će Marin pravi, samo neka klikne s ekipom i bit će nam pravo pojačanje - govorili su nam ljudi iz kluba koji ga očito dobro poznaju.
I nije puno trebalo čekati na te prognoze. U prva tri kola Šibenik je izgubio ali je pokazao da silni ljetošnji odlasci neće toliko naškoditi ambicijama narančaste škvadre. I onda je došao dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem u kojem je Marin eksplodirao. Zabio je dva gola, mogao još barem toliko.

Nastavljeno je to na Rujevici gdje nije zabio, ali je bio uz Marina Jakoliša glavna prijetnja riječkoj obrani.
- Šteta što nismo pobijedili Rijeku, a mogli smo. Zašto? Pa, nismo uspjeli zabiti još gol, dva i riješiti utakmicu. Stvarno smo odigrali vrhunsku utakmicu. Ovako smo primili dva i ostali bez ičega. Ali i na Rujevici smo pokazali da smo dobri i da ne treba strahovati za Šibenika.
Po mnogima Šibenikov forte je taj da je trener Mario Rosas uspio povezati puno kvalitete, različitih karaktera koji do sada nisu uspjeli svoj raskošni talent oploditi u matičnim ili bivšim klubovima.
- Istina, sve nas povezuje velika želja za dokazivanjem, da nismo roba s greškom kako se kaže. Imamo zaista dobru ekipu, i po meni što je najvažnije krasi nas odlična atmosfera. Svi smo dobri, kliknuli smo na prvu, i to se prenosi na teren.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Znao je Antonio većinu sadašnjih suigrača od ranije.
- Poznavali smo se naravno, ali nismo bili baš tako dobri kao sada. Očito smo se dobro povezali, iz dana u dan ta povezanost se ogleda i mislim da je to najveća snaga ovog Šibenika.
Nije mu bilo lako iz Dinama otići na treću posudbu, bilo je dosta skepse, upitnika?
- Ha, kako je bilo. Teško pitanje, meni je bilo najvažnije da igram, da dobijem kontinuitet i to sam dobio na Šubićevcu. Sada ću sve napraviti da to vratim Šibeniku na najbolji način.
Očito mu na Šubićevcu paše sve, mentalitet, ekipa, trenerska filozofija koja kaže napad, napad, napad.
- Pa, sve se poklopilo pozitivno za mene. Odgovara mi ovaj napadački stil koji preferira trener Rosas.

Dinamo? Veći motiv

Dinamovom napadaču na posudbi na Šubićevcu očito se svidio i sam grad?
- Šibenik je Top!
Prije početka sezone mnogi su upravo Šibenčane uz rookieje iz Sigeta označili kao glavne kandidate za dno ljestvice. Slaže li se Marin s tim ocjenama?
- Mislim da će Šibenik u nastavku sezone još rasti i da ćemo se boriti za sredinu ljestvice.
Uskoro slijede ogledi s Dinamom i s Lokomotivom, bivšim klubovima. Hoće li protiv njegovog matičnog kluba igrati s posebnim motivom?
- Ha, prije toga igramo s Istrom koju trebamo dobiti. A Dinamo? Jest, to će za mene ipak biti malo drugačija utakmica, malo veći motiv. Vjerujem kao i za sve nas.
Na kraju smo ga morali priupitati za dvoboj Dinama sa Šerifom?
- Šteta, mislim da je Dinamo na Maksimiru zaslužio barem pobjedu, bilo kakvu. A, svoju šansu za Ligu prvaka očito je prokockao u prvom susretu u Tiraspolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:18