GLAVNI STRATEG BIJELIH

Tudor: 'Rijeka nije momčad koja igra bunker, to nam odgovara, želimo pobjedu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. rujan 2013. 14:33

Nakon odrađenog jutarnjeg treninga (Mario Maloča je trenirao, a o nastupu će ovisiti kako će se osjećati ujutro), a prije negoli je s igračima 'uskočio' u autobus za Rijeku, Igor Tudor s novinarima je podijelio razmišljanja uoči sutrašnjeg susreta na Kantridi.

- Želim lijepu predstavu i pobjedu, puni smo očekivanja, no na terenu treba to i pokazati. Godi naravno što Rijeka redovno remizira protiv jakih protivnika, no to ne može utjecati na rezultat u ovoj utakmici. Rekao bih da nam više odgovara što mi teže igramo protiv momčadi koje igraju bunker, a u ovom slučaju domaćin će se sigurno nadigravati. Imaju jaku momčad i dugačku klupu, odlično Benka, no i mi imamo dva najbolja stopera HNL-a Maloču i Milovića, no momčad je ta koja stvara rezultat, ne pojedinac - kazao je Tudor, koji priznaje da je teško ne razmišljati i o osvajanju prvenstva:

- Kada nakon prvog kruga za vodećim zaostajete samo jedan bod, normalno je da rasploženje u momčadi raste.

Maloča: Želimo s Kantride otići bez primljenoga gola

Upitno je hoću li zaigrati, počeo sam s laganim treninzima i još osjećam bol, vidjet ćemo kako će gležanj reagirati u sljedeća dva dana kada napori budu veći - kaže Maloča, vidno razočaran što se muči s ozljedom uoči ovako važne utakmice.

Njemu ne bi bilo prvi put da stisne zube i pokuša, već nekoliko puta u dosadašnjih 169 nastupa za Hajduk je primao blokade kako bi mogao igrati, ne bi bilo neuobičajeno da to napravi i za 170. utakmicu u bijelom dresu.

- Igranje na Kantridi uvijek nosi dodatni motiv, dobar je ambijent i dođe puno ljudi, to je uvijek dobro za nogometnu utakmicu. S Rijekom je često bilo neizvjesno, zanimljivo, vjerujem da će tako biti u subotu. Jasno, bit će teško, oni imaju dobru momčad i ne igraju slučajno u Europskoj ligi, ali mislim da i mi možemo biti zadovoljni rezultatom i načinom na koji igramo - smatra 24-godišnji stoper Splićana.

Dopusti li mu gležanj, na Kantridi će se susresti s odličnim prijateljem; Anas Sharbini je za boravka u Splitu često provodio slobodno vrijeme s kapetanom Bijelih.

- Stalno smo u kontaktu, i kada je bio u Arabiji, i sada u Rijeci. Dobri smo prijatelji, a o njemu kao igraču mogu reći sve najbolje. Po meni je iza Sammira najbolji igrač Hrvatske lige, pravi majstor, imao sam se prilike u to uvjeriti na treninzima i utakmicama. Možda u Hajduku nije uvijek pokazivao sve što može, ali vjerujte da može puno. Možda nam on u subotu bude najveća prijetnja, sposoban je jednim klasnim potezom riješiti utakmicu i zato ćemo morati biti maksimalno oprezni - nahvalio je Maloča nekadašnjeg suigrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:30