ZANEMARILI DJECU

Tudor predlaže: 'Hajdukova šansa su vlastita djeca, a ne kupovanje Sharbinija!'

Imali smo fenomenalno krilo Tičinovića, doveli smo potom Tomasova zbog čega je mali preselio na drugu poziciju, a onda, kada je stigao Anas Sharbini, i na klupu.
Piše: Mario VelićObjavljeno: 02. siječanj 2012. 10:05

Problem Hajduka je, smatra Tudor, što je proteklih godina pokušavao biti Lazio ili Juventus. Zanemarivana su vlastita djeca, silan novac potrošio se na dovođenje igrača. Tako više ne ide.

- Problem proteklih godina bilo je uplitanje politike, Hajduk je zbog nje imao više novca nego možda ikada u prošlosti, a to rezultati nisu pratili, bili su čak razočaravajući. Išlo se u kupovine, davani su milijuni za Sharbinije i druge igrače, a zanemarivana su naša djeca. Da su igrali ti naši mladići, bili bi možda isti, a možda i bolji nego ovi koje smo doveli. No, to nikad nećemo saznati. Sada će nas financijska situacija prisiliti da radimo onako kako smo trebali i dok smo imali novca.

Tudor se zalaže za domaće igrače te pokoju akviziciju, dovođenje samo onakvih igrača kakve nemaš.

- Tako se ranije nije radilo. Imali smo fenomenalno krilo Tičinovića, doveli smo potom Tomasova zbog čega je mali preselio na drugu poziciju, a onda, kada je stigao Anas Sharbini, i na klupu. Taj primjer s Tičinovićem često spominjem jer dokazuje kako nije bilo plana i vizije. Moramo učiti na tim pogreškama, ne ponavljati im na mladićima koji dolaze. Sada imamo po dva godišta juniora i kadeta, iz prve ruke mogu kazati da u svakoj od tih generacija ima po tri igrača vrlo dobre kvalitete, jednog dana bi mogli biti važni igrači Hajduka. Čitam izjave predsjednika Maleša, govori da će se forsirati Omladinska škola, ja bih sve dao da stvarno bude tako, da to ne ostane samo na riječima. Ove generacije zaslužuju povjerenje, samo treba imati strpljenja. Sada treba ubaciti trojicu u prvu momčad, ali uz uvjet da moraju igrati. Dogodine još dvojicu, to ih je pet, treće godine još trojicu, te uz dva ili tri klasna igrača„sa strane imaš momčad koja će se boriti za naslov prvaka. Milijune koje smo nekada dijelili više nemamo, a meni je bilo presmiješno da neki igrač u Serie A ima 300 tisuća eura, a u Hajduku 350. Hej, ljudi moji, to je da sjedneš i kažeš da ovako više ne može. Jedini je put napretka u vjeri u domaće igrače, zato svaka čast Malešu koji želi smanjiti te ugovore i posvetiti se domaćim igračima.

A kada neki mladi igrač posjeduje kvalitetu, nema mjesta strahu je li prerano sa 19 godina gurnuti ga u prvu momčad.

KOMPLETAN TEKSTA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 05:55